Špas teater je AS med komercialnimi gledališči.

To ni samohvala, ampak špasno dejstvo, ki se skriva že v imenu gledališča. Z oktobrom vstopa ŠpAS v najbolj zabavno in najbolj odmevno sezono do sedaj. Praznuje nampreč 20 let delovanja, popularne komedije in 20 let velikih gledaliških zgodb.

Svoje občinstvo, ki sega že v več kot 130 krajev po Sloveniji, bo v praznični sezoni razveselil s številnimi Asi v rokavu. Prvi se z razlogom imenuje Dan norosti. Zgodilo se je pred natanko 20. leti - Špas teater je z ustanoviteljico in direktorico Urško Alič na čelu 26. 10. 1997 na svoj oder premierno postavil komedijo Dan norosti. Z njim se je rodilo prvo slovensko komercialno gledališče, ustanovljeno z namenom, da se bodo ljudje lahko nasmejali in sprostili. Špasni dnevi smeha, komedije in norosti pa še kar trajajo ... 26. 10. 2017 se bo, natanko po 20 letih, v Špas teatru, v novi preobleki novega tisočletja, ponovno premierno zgodila prva predstava - Dan norosti. 

In ta je šele prvi AS v rokavu nove sezone najbolj obiskanega slovenskega gledališča. Poleg Dneva norosti napovedujemo še AS-e: komedijo Nora dekliščina, monokomedijo Poštar, muzikale in glasbene komedije: Alpska saga, najuspešnejše muzikale in komedije drugih gledališč, uspešnice lanskih sezon: Moška copata, Moški so z Marsa, ženske so z Venere, Matilda počak'!, Bunderla &Godler šov ... 

Ob jubilejni sezoni se bo v Špasu celo leto praznovalo, obdarovalo ... 

Do rojstnega dne – 26. 10. – bo 6. 10. Špas pričel z 20 dnevnim odštevanjem in vsak dan občinstvo razveselil z drobnimi pozornostmi ali presenečenji! Več na njihovi Špasovi FB strani.

Na, za in ob Špasov oder bo v novi sezoni stopilo več kot 80 izjemnih ustvarjalcev, ki so podpisani pod najbolj zabavno sezono do sedaj! Naj omenimo le del te krASne zasedbe (v abecednem vrstnem redu): Tilen Artač, Denis Avdić, Ranko Babić, Ivo Ban, Lado Bizovičar, Klemen Bunderla, Jernej Čampelj, Mojca Fatur, Jure Godler, Nina Ivanič, Lara Jankovič, Jaša Jamnik, Boris Kobal, Mirjam Korbar, Jernej Kuntner, Uroš Maček, Maja Martina Merljak, Kristina Mišović, Ana Maria Mitić, Jože Ojsteršek,Tadej Pišek, Nataša Ralijan, Sebastjan Starič, Lojze Svete, Urška Vučak, Jonas Žnidaršič in drugi.

Urška Alič, direktorica Špas teatra jubilejno sezono takole komentira: »V Špas teatru se dotikamo in, drznem si reči, tudi spreminjamo življenja ljudi. To je moja vizija - podarjati ljudem razlog za smeh. Ker naše gledališče ne pripada nikomur – samo ljudem. Špas teater ni enkratna 'dobra ideja', Špas teater je v 20 letih postal gledališče vseh Slovenk in Slovencev. In to popolnoma brez kakršne koli zunanje pomoči.«