Ne, za srečo ne potrebujemo milijona evrov na bančnem računu. Ker sreča ni odvisna od materialnih stvari ali slovesa – veliko bolj prihaja od znotraj. Preverite 5 sestavin za srečo.

1. Bodite hvaležni za male stvari

Mnogo ljudi se sploh ne zaveda, kaj vse so že dosegli in kako zelo srečni bi lahko bili. Srečni ljudje pa so hvaležni za to, kar imajo, tudi za tiste najmanjše stvari. To je lahko sproščen izlet z družino, veselo žvrgolenje ptic ali pa prijazen nasmešek mimoidočega na ulici.

2. Ne bodite zamerljivi

Srečni ljudje se ne pustijo dominirati negativnim občutkom in niso zamerljivi. Velikodušno pozabljajo in odpuščajo! Brez zamer poskrbijo za pozitivno energijo in se znajo osredotočiti na lepe plati življenja.

Preberite: Kaj se lahko o odpuščanju in sprejemanju naučimo v najsrečnejšem kraju na svetu?

3. Naj vas nesreča ne vrže iz tira

Veliko stvari bi lahko našli, na katere bi se potem lahko jezili ves dan. Lahko pa se temu le nasmehnete in se osredotočite na pomembnejše. Srečni ljudje si ne pustijo pokvariti dobre volje z nesrečami, temveč svojo pozornost raje usmerijo v pozitivne trenutke življenja.

4. Ne ustrezite vsem

Nikar ne skrbite za mnenja drugih. Vsak, ki se podredi splošnemu okusu ali poskuša ustreči vsem, s tem ne bo postal nič srečnejši. Seveda to ne pomeni, da egostično vztrajate pri svojem in se ne ozirate na nikogar. Pomeni pa prepoznavanje lastnih potreb in njihovo spoštovanje.

5. Ne primerjajte se

Zavist je posebej zahrbten zatiralec sreče, ker nam daje občutek, da gre vsem drugim bolje od nas. S tem diskreditiramo lastno življenje in vse, kar smo že dosegli. Prav tako je kontraproduktivno verjeti, da smo nekaj boljšega od osebe, s katero se primerjamo. Tako razvijemo nezdrav občutek superiornosti – in preti nevarnost, da postanemo arogantni.

Če se že morate z nekom primerjati, potem se raje primerjajte z zgodnejšo verzijo samih sebe.

Preverite: Kaj vaš astrološki znak pove o vaših čustvih?

Lisa - 47/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 47/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.