Aktualno

Pedro Opeka: "Sem romar, ki pričuje za revne otroke"

»Sem romar, ki pričuje za revne otroke,« s tem poslanstvom je Pedro Opeka obiskal Slovenijo in tu pričuje o življenju in delu misijonarjev na Madagaskarju, ki se trudijo za boljšo prihodnost najrevnejših Malgašev.

Dobrodelna dražba umetnin za otroke s posebnimi potrebami

Združenje slovenskih poklicnih gasilcev v okviru velike humanitarne akcije TUDI MI SMO DEL VAS prireja dobrodelno dražbo slik akademskih in amaterskih umetnikov. 

Center ponovne uporabe v Ljubljani

V Ljubljani na Povšetovi smo prejšnji teden dobili Center ponovne uporabe in zbirni center. Oba bosta prispevala k ohranjanju naravnih virov, preusmerjanju odpadkov v ponovno uporabo oziroma reciklažo, poleg tega pa poudarjata socialno dimenzijo.

Festival marmelade v Deželi kozolcev

V Šentrupertu na Dolenjskem, v Deželi kozolcev, je oktobra potekal Festival marmelade.

Slovensko mednarodno združenje žensk (SILA) praznuje 20 let obstoja v duhu dobrodelnosti

SILA (Slovenian International Ladies Association) je bila ustanovljena 9. novembra 1993 v Ljubljani. Njen cilj še danes ostaja isti: spodbujanje kulturnih in izobraževalnih izmenjav ter utrjevanje odnosov med članicami. Slednje so večinoma soproge diplomatskih in gospodarskih predstavnikov tujih držav ter mednarodnih organizacij v Sloveniji, v 30 odstotkih pa tudi Slovenke.

Slovenska kulinarika na prestižnem Italijanskem festivalu

vikend, na Martinovo, se je pri naših sosedih odvila prvovrstna promocija slovenskega turizma, enologije ter kulinarike. V Italiji je namreč potekal eden najprestižnejših dogodkov Merano Wine Festival, ki se ponaša z 21. letno tradicijo.

Horoskop (14. 11. do 20. 11. 2013)

Se boste zaljubili ali zadeli na lotu? Preverite svoj horoskop!

Slovenski zelenjavni zajtrk pri Janezu Bratovžu

Janez Bratovž slovi kot nekdo, ki si vzame precej časa, da doseže takšen okus jedi, ki mu povsem ustreza. Letošnjo pomlad se je prvič v življenju preizkusil v vrtnarjenju, ker ga je navdušila ideja o pridelavi lastne zelenjave. Med poletjem je za Semenarno Ljubljana testiral teksturo in okus šestih avtohtonih sort in štirih udomačenih sort vrtnin (ptujski jesenski in ptujski spomladanski česen, ptujsko rdečo čebulo in čebulo tera ter čebulo belokranjko, paradižnika val in novosadski jabučar ter paprike botinska rumena, soroksari in sivrija).

Goodyear doniral pnevmatike za gasilce in reševalce!

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je tudi pred pričetkom letošnje zimske sezone donirala pnevmatike Zdravstvenemu domu Kranj, Jesenice in Škofja Loka ter Gasilsko reševalni službi Kranj.

Pomeni desetih najpogostejših sanj

Nekatere sanje ostanejo z nami še dolgo po tem, ko se zbudimo. To jasno kaže na to, da so za nas pomembne, zato je dobro poznati njihov pomen.

Dobrodelna misija Argetinih mam uspešno zaključena

Argeta je v sodelovanju z mamami, zmagovalkami natečaja Mame potrjujejo, uspešno zaključila posebno 'dobrodelno misijo'. Mame so na pobudo Argete predlagale tri humanitarne organizacije, ki si prizadevajo za boljšo prihodnost žensk, otrok ali družin.

Slovenija po indeksu blaginje zasedla 24. mesto med 142 državami

Slovenija se je glede na indeks blaginje v letu 2013 med 142 državami uvrstila na 24. mesto, na prvem mestu je Norveška, sledijo ji Švica, Kanada, Švedska, Nova Zelandija, Danska, Avstralija ...

Danes: 100 let od rojstva Alberta Camusa, eksistencialnega filozofa absurda

Camus se je rodil v Mondovi (danes Dréan) v Francoski Alžiriji (danes Alžirija, Afrika), v zelo siromašni in neizobraženi družini. Njegova delno gluha mama je imela španske korenine, oče pa je bil Francoz (umrl je kot vojak, ko je bil Camus star leto dni). Z mamo sta v revščini živela v glavnem mestu Alžiru. Pri desetih se je kot državni štipendist vpisal na gimnazijo ter nekaj let pozneje še na državno univerzo v mestu.

Reportaža iz prve Čokoljane

Tam, kjer navadno kraljuje zelenjava, je zadnjo soboto prostor zavzela čokolada v vseh oblikah. Na ljubljanskem Pogačarjevem trgu se je namreč zgodila prva Čokoljana, ki je povabila vse mojstre, izdelovalce, prodajalce in seveda ljubitelje čokolade. Mojster Gorazd Potočnik je rezal čokoladni kebab, otroci so izdelovali čokoladne žeblje, prodajalci so si meli roke, no, večina pa je samo uživala v sanjskih čokoladnih okusih.

Horoskop (7. 11. do 13. 11. 2013)

Lisa je za vas pripravila jesenski tedenski horoskop.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri