Aktualno

Prva knjižnica elektronskih knjig

Na spletnem portalu BIBLOS LIB boste med testnim obdobjem, od 10. marca do 30. junija 2013, prek oddaljenega dostopa uporabniki testnih knjižnic izbirali med različnimi naslovi e-knjig (leposlovja, priročnikov, otroških knjig ...).

Slovenija ostala brez Michelinove zvezdice

V novem Michelinovem vodniku je Slovenija ponovno ostala brez svojega predstavnika, čeprav se je šepetalo, da naj bi bila izbrana ljubljanska restavracija JB.

160 let od rojstva enega največjih genijev slikarstva - Van Gogha

Vincent Willem Van Gogh (30. marec 1853 - 29. julij 1890) Eden najboljših – postimpresionistični slikar, ki je v desetletju ustvaril 2100 umetniških del: 860 slik olja na platnu in več kot 1300 slik akvarelov, skic, risb in printov. Njegova dela vključujejo portrete, slike krajine, slike trdega kmečkega življenja, portrete ter slike cipres, žitnih polj in sončnic.

Velikonočni jerbas

Velika noč je velik praznik, povezan s številnimi šegami in navadami, pa tudi z dobro, že kar posebno obredno jedačo, kar se za tak praznik tudi spodobi.

HOROSKOP (28.3. - 4.4.2013)

Se boste zaljubili ali zadeli na lotu? Preverite svoj horoskop!

Velika noč - praznik, ki prinese pomladno veselje

Velika noč je prav gotovo najbolj slovesen, največji in najstarejši cerkveni praznik, ki ga sestavlja obširen sklop obredij in šeg s točno določenim scenarijem Kristusovega življenja oziroma njegove smrti.

Pomoč potrošnikom z oderuškimi posojili

ZPS ugotavlja, da je vse več potrošnikov oškodovanih zaradi najema posojil po obrestni meri, ki presega zakonsko dovoljeno višino.

Pričenja se vseevropska kampanja za UTD ali univerzalni temeljni dohodek

Podporniki iniciative za UTD iz 15. evropskih državah, med katerimi je tudi Slovenija, so dobili zeleno luč Evropske komisije, da v roku enega leta prek spletnih peticij zberejo milijon podpisov podpore za uvedbo univerzalnega temeljnega dohodka.

Horoskop (21. 3.-28. 3. 2013)

V spodnjih vrsticah preglejte kaj vas čaka v naslednjem tednu.

10.000 navijačev čakalo na Tino, Petra, Jakova in Roka

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je na tisoče navijačev čakalo na slovenske športnike, ki so to zimo navduševali s svojimi uspehi. Lisin fotograf Goran Antley je v svoj objektiv lovil izjemno vzdušje na sprejemu za fantastično četverico: Tino Maze, Petra Prevca, Jakova Faka in Roka Marguča.

Fotoreportaža velikega slavja Tine Maze v Lenzerheidu

Zadnjo, tokrat veleslalomsko zmago Tine Maze, s katero je trenutno najbolj znana Črnjanka zaključila svojo zares izjemno sezono, je v Lenzerheidu spremljal tudi Lisin fotograf Goran Antley in med drugim ovekovečil tudi njen presrečen nasmeh ob prejemu 12 kilogramov težkega velikega globusa.

Cigarete izgubljajo še zadnji glamur

Nova Zelandija je sprejela odločitev, da morajo tobačna podjetja svoje izdelke prodajati v navadnih embalažah brez posebnih oznak.

Ženske z močjo: katerim državam vladajo predsednice in premierke

Slovenija je pred dobrima dvema tednoma dobila prvo žensko na čelu vlade – Alenko Bratušek. In tako smo se tudi mi znašli med državami, ki jih vodita ženska roka in pamet. Lisa je malo pogledala po svetu, kje vse so še državljani svojo usodo raje zaupali ženski kot moškemu.

Horoskop (14. 3.-21. 3. 2013)

Nič vas ne sme presenetiti, zato vam predlagamo, da si prebereste horoskop zase in svoje bližnje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri