Aktualno

Test zamrznjenih ribjih filetov

Zamrznjeni ribji fileti se številnim zdijo precej bolj praktična alternativa kot sveže ribe iz ribarnice. Dostopne so skoraj v vsaki trgovini, hitro pripravljene, brez kosti in poceni.

Prva stavka že v 12. stoletju pred našim štetjem

Prva znana stavka je bila v 12. stoletju pred našim štetjem v Egiptu. Takratni delavci so pod vodstvom Ramzesa III med gradnjo nekropole ustavili delo, dokler niso bili bolje obravnavani. Dogodek je ohranjen na papirusu in podrobno opisuje potek stavke. Stavka je bila za tisti čas nedopustna, a tedanji delavci so dosegli zvišanje plač.

Modesty Blaise - že 50 let pojem ženske osvobojenosti, predrznosti in ženstvenosti

Modesty Blaise, izjemna mlada ženska z veliko talenti in kriminalno preteklostjo, je prav gotovo ena najpopularnejših, najbolj branih ter prodajanih stripovskih junakinj. Leta 1963 jo je ustvaril angleški pisatelj Peter O'Donnell.

Za preživetje gre! Ne za milijone, za preživetje!

Pismo državljanke Alenke Hleb predsedniku vlade Janezu Janši, po poročilu Komisije za preprečevaje korupcije, da premier Janša in župan Ljubljane Zoran Janković nista znala pojasniti vseh svojih denarnih transakcij v zadnjih letih. Pismo je gospa Alenka objavila na svojem Facebook profilu, prebrala pa ga je tudi na 2. vseslovenski vstaji v Ljubljani, ki je bila v petek, 11. januarja 2013. Na vstaji je bil tudi Lisin fotograf Goran Antley.

Nupo in Lisa vabita: Skupaj izpolnimo novoletno zaobljubo in naj vaši odvečni kilogrami postanejo preteklost

Revija Lisa in Nupo vabita vse bralce, ki bi se radi dokončno razbremenili svojih odvečnih kilogramov, da se prijavijo k akciji Skupaj izpolnimo novoletno zaobljubo in naj vaši odvečni kilogrami postanejo vaša preteklost. K akciji se morate prijaviti najkasneje do petka, 18. 1. 2013, ko bomo izbrali srečno nagrajenko ali nagrajenca.

Zimski teden in kurjenje kalorij s kidanjem

Končno smo dočakli pravi zimski teden z veliko snega in vsaj malo mraza. Vremenoslovci napovedujejo pogosto in močno sneženje.  

70 let od smrti enega največjih veleumov - Nikole Tesla

NIKOLA TESLA 10. julij 1856–7. januar 1943 Nikola se je rodil srbskima staršema (oče je bil pravoslavni duhovnik) v Smiljanu v bližini Gospića, v tedanji Avstro-Ogrski (danes Hrvaška). Imel je starejšega brata, ki je mlad umrl pri padcu s konja, in tri sestre. Obiskoval je nemško osnovno šolo, ki jo je končal v Gospiću. Gimnazijo je obiskoval pri Karlovcu in jo končal leta 1873.
Bradač s pomarančami

Prikuhajte si knjigo!

Postanite naši sodelavci in nam zaupajte svoje recepte za okusne in poceni jedi, ki jih najraje pripravljate. Za vsak objavljen prispevek boste dobili knjigo po izboru Tehniške založbe Slovenije.

OSVOBAJANJE NOTRANJEGA OTROKA-delavnica v več delih

Notranji otrok je esenca nas samih in za vedno neizogiben del nas. Kljub temu, da smo danes odrasli, tisti mali notranji otrok še vedno živi v nas. Včasih kaže veselje, je razposajen, radoživ in spontan, spet drugič skriva žalost, tlači svoje strahove in si ne dovoli jokati. Tako čaka na nas, da mu pomagamo pri celjenju čustvenih ran in okrevanju.

Trubarjeva zelena tržnica

V sodelovanju z Inštitutom za trajnostni razvoj in Zvezo Biodar Kulturno društvo prostoRož med tednom v popoldanskem terminu organizira Trubarjeve zelene tržnice – ekološke tržnice na ljubljanski Trubarjevi cesti

Ljubljana dobila svojo torto

Dunaj slovi po saher torti, Bled po kremni rezini, Ljubljana pa se bo odslej ponašala s torto Ljubljana.

Podarite revijo Lisa - čarovnija okusov

Razveselite svoje najdražje in jim podarite naročnino na revijo Lisa - čarovnija okusov. Lahko pa obdarujete kar sami sebe.

Podarite revijo Lisa

Podaljšate naročnino ali razveselite svoje najdražje in naročnino na revijo Lisa podarite njim.
111 let od rojstva Walta Disneyja

111 let od rojstva Walta Disneyja - očeta Miki Miške in Disneylanda

5. december 1901 –15. december 1966 Walt se je rodil v ameriškem velemestu Čikago, staršema FlorI in Eliasu Disney. Imel je še tri brate in sestro. Že zelo zgodaj je pokazal zanimanje za risanje, njegova najljubša tema pa je bila vlakovna kompozicija.
Presenečenje z arašidovim maslom

Presenečenje z arašidovim maslom - NAJpiškot 2012!

Revija Lisa Čarovnija okusa je v petek, 30. novembra, izbirala že 9. NAJpiškot.
Jimi Hendrix

70 let od rojstva Jimija Hendrixa, mozarta električne kitare

James Marshall Hendrix se je rodil v Seattlu (ZDA). Za njegovo zgodnje zanimanje za glasbo je kriv njegov oče s svojimi zbirkami bluzovskih in džezovskih plošč. 27. november 1942–18. september 1970.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri