Aktualno

70 let od smrti enega največjih veleumov - Nikole Tesla

NIKOLA TESLA 10. julij 1856–7. januar 1943 Nikola se je rodil srbskima staršema (oče je bil pravoslavni duhovnik) v Smiljanu v bližini Gospića, v tedanji Avstro-Ogrski (danes Hrvaška). Imel je starejšega brata, ki je mlad umrl pri padcu s konja, in tri sestre. Obiskoval je nemško osnovno šolo, ki jo je končal v Gospiću. Gimnazijo je obiskoval pri Karlovcu in jo končal leta 1873.
Bradač s pomarančami

Prikuhajte si knjigo!

Postanite naši sodelavci in nam zaupajte svoje recepte za okusne in poceni jedi, ki jih najraje pripravljate. Za vsak objavljen prispevek boste dobili knjigo po izboru Tehniške založbe Slovenije.

OSVOBAJANJE NOTRANJEGA OTROKA-delavnica v več delih

Notranji otrok je esenca nas samih in za vedno neizogiben del nas. Kljub temu, da smo danes odrasli, tisti mali notranji otrok še vedno živi v nas. Včasih kaže veselje, je razposajen, radoživ in spontan, spet drugič skriva žalost, tlači svoje strahove in si ne dovoli jokati. Tako čaka na nas, da mu pomagamo pri celjenju čustvenih ran in okrevanju.

Trubarjeva zelena tržnica

V sodelovanju z Inštitutom za trajnostni razvoj in Zvezo Biodar Kulturno društvo prostoRož med tednom v popoldanskem terminu organizira Trubarjeve zelene tržnice – ekološke tržnice na ljubljanski Trubarjevi cesti

Ljubljana dobila svojo torto

Dunaj slovi po saher torti, Bled po kremni rezini, Ljubljana pa se bo odslej ponašala s torto Ljubljana.

Podarite revijo Lisa - čarovnija okusov

Razveselite svoje najdražje in jim podarite naročnino na revijo Lisa - čarovnija okusov. Lahko pa obdarujete kar sami sebe.

Podarite revijo Lisa

Podaljšate naročnino ali razveselite svoje najdražje in naročnino na revijo Lisa podarite njim.
111 let od rojstva Walta Disneyja

111 let od rojstva Walta Disneyja - očeta Miki Miške in Disneylanda

5. december 1901 –15. december 1966 Walt se je rodil v ameriškem velemestu Čikago, staršema FlorI in Eliasu Disney. Imel je še tri brate in sestro. Že zelo zgodaj je pokazal zanimanje za risanje, njegova najljubša tema pa je bila vlakovna kompozicija.
Presenečenje z arašidovim maslom

Presenečenje z arašidovim maslom - NAJpiškot 2012!

Revija Lisa Čarovnija okusa je v petek, 30. novembra, izbirala že 9. NAJpiškot.
Jimi Hendrix

70 let od rojstva Jimija Hendrixa, mozarta električne kitare

James Marshall Hendrix se je rodil v Seattlu (ZDA). Za njegovo zgodnje zanimanje za glasbo je kriv njegov oče s svojimi zbirkami bluzovskih in džezovskih plošč. 27. november 1942–18. september 1970.

Velikonočno veselje

Najbolj tipičen velikonočni simbol, povezan s številnimi šegami, je prav gotovo jajce.

Vrhniški pirh - umetnina, ki ji na svetu ni para

"Vrhniški pirh je zaščiten in velja za izum, ki je patentiran kot okrasek iz jajčne lupine," nam je zaupal gospod, ki se je vrtanja v jajca z zobotehničnim orodjem lotil pred 19 leti.
Boston terrier

Lisin bazar za zavetišče Horjul

Na Otroškem bazarju, ki bo od 9. do 12. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo razstavni prostor revije Lisa deloval tudi kot zbirno mesto za zavetišča Horjul.
Lisin vrtec na 2. blejskem maratonu

Lisin vrtec na 2. blejskem maratonu

Preden se boste starši odpravili na tek, boste lahko svoje otroke pustili v varnem in brezplačnem vrtcu, ki bo deloval v Festivalni dvorani. Odprli ga bomo uro pred startom, torej ob 16. uri, odprt pa bo do 19. ure.
Lisa in Bazarko zbirata za zavetišče Horjul

Divje živali

Ljudje imajo že od nekdaj neustavljivo željo po podrejanju narave oziroma vsega živega. Iz neznanega razloga največjo osuplost in nekaterim tudi zadovoljstvo predstavlja zadrževanje nevarnih živali v ujetništvu.
Pullus

Ptujski vinarji spet žlahtni

Ptujski vinarji so tudi letos osvojili žlahtna odličja na  največjem ocenjevanju vin na svetu Concours Mondial de Bruxelles, in sicer dve zlati in eno srebrno medaljo. Zlati medalji je mednarodna žirija letos namenila Pullus renskemu rizlingu 2008 in posebni polnitvi, namenjeni predvsem enogastronomskem trgu – Pullus sauvignonu G 2009, srebrno pa je osvojil Pullus sauvignon 2009.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri