Aktualno

Jelka Reichman: Fenomen slovenske ilustracije

Založba Mladinska knjiga je ob letošnji 80-letnici Jelke Reichman, ene najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih ilustratork, izdala antologijo Rasla je Jelka – najlepše pesmi s podobami Jelke Reichman.

Kako najti veselje v vsakdanjih stvareh in izpustiti iz rok popolnost

Sreča. Pogosto sklepamo, da nas čaka za naslednjim vogalom, da je v rokah drugih ali pa da je namenjena samo izbranim.

Rešenih 305 gramov

Saša Primožič je z nami delil zgodbo o mačjem "rešenčku", ki ga je našel med delom v vinogradu.

Darjo razmišlja kako je, ko se po dolgih letih spet začnete rekreirati

Prvi sončni žarki, ki dejansko delujejo kot sončni žarki, so posijali in morebiti vas je zagrabila panika, da vaša konstitucija še ni primerna za svaljkanje po plaži. 

Kdo si je zaslužil DONACIJO za dober namen? (Verjemite, to je POMEMBNO za VSE nas!)

Družba Coca-Cola je v okviru akcije Vedno podpiraj dober namen finančno podprla tudi dijaški sklad projekta Botrstvo. Pogovarjali smo se z Anito Ogulin, predsednico Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, njene besede pa so dokazale, da je šla Coca-Colina donacija vsekakor v prave roke. Od njih so namreč odvisni številni najstniki!

Konferenca za starše s sogovorniki nad dileme sodobnega starševstva

Starši smo postavljeni pred številne dileme ...

Odprte so prijave na 8. Triglav tek

Tradicionalni Triglav tek bo 7. septembra znova prevetril protokolarni park Brdo pri Kranju. Rekreativni tekači vseh generacij lahko svojo udeležbo že potrdijo na spletni strani Triglavtek.si. Po prijavi na katerokoli od petih preizkušenj se lahko brezplačno udeležijo tudi vodenih tekaških vadb, ki se po 13. maju začenjajo v Ajdovščini, Ljubljani in na Brdu pri Kranju.

Nova Liza zelo varno kolesari!

Izšla je nova Liza, polna dobrih idej!

Institut zagovorništva: Naj se sliši tudi otroke

"Uveljavljanje koristi otroka kot temeljnega vodila pri odločanju opredeljuje že Konvencija Združenih narodov o otrokovih pravicah, ki letos praznuje 30 let."

Tedenski horoskop od 16. 5. do 22. 5. 2019

Kaj prinašajo prihodnji dnevi? Zvezde ponujajo nekaj namigov.

Tina Košak (Floios): Za izdelavo nakita uporablja reciklirano srebro

Tina je blagovno znamko Floios jewelry by nature ustanovila pred dvema letoma.

Pot do sočutnega starševstva

Janja Urbančič, ustanoviteljica FB skupine Sočutno starševstvo pravi, da pot do sočutnega starševstva zahteva, da starši spustijo in sprostijo čustvene blokade, ki jih nosijo s seboj.

Utrujen pes je priden pes

“Kot se vse v življenju zgodi z razlogom, je tudi Abby prišla v naše življenje ob ravno pravem trenutku. Bila je ljubezen na prvi pogled in od takrat dalje se pravzaprav naše življenje vrti okoli nje,“ nam je zaupal Miha Kutnar, ki si lastništvo psičke dalmatinke deli s prijateljem.

Katero prilogo namesto pomfrita bi izbrali k svojemu burgerju?

Burger in krompirček, to je sanjska kombinacija, popolna klasika, ki jo naročimo spontano, ko gremo s prijatelji na burger in pivo (no ali pa kolo).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri