Adrijana z možem in tremi otroki živi na Koroškem, v osrčju narave, ki ji daje inspiracijo za ustvarjanje.

Ustvarjalne babice

“Klobuk kreativnosti so mi verjetno nadeli že v zibelki. Ormoška babica je bila zelo spretna s pletilkami, pri koroški bici pa so skromno opremljeno stanovanje krasile vezenine,” nam je zaupala ustvarjalka, ki je kot deklica prerisovala pravljične like iz Disneyjeve zbirke knjig v ustvarjalni zvezek.

Ustvarjalna tudi v srednji šoli

“V srednji šoli sta bila moja redna spremljevalca risalni blok in svinčnik, včasih tudi oglje.
V tistem času še nisem razmišljala o papirčkanju in 'mixed medii', čeprav sem ob različnih priložnostih za sorodnike in prijatelje oblikovala preproste voščilnice, čestitke in aranžirala darila. Mož, ki je po poklicu grafični oblikovalec, je vedno 'podžigal' mojo kreativno iskrico. Namesto cvetličnih šopkov ali parfumov me je razvajal z gobelini in barvami za steklo.”

Hobi ob računovodski službi

“S hobijema sem se kar nekaj let sproščala po končani računovodski službi. Svet in lepota papirja sta me spet očarala pred približno 15 leti. Čeprav je lepota v preprostosti, sem oblikovala bogato okrašene škatlice presenečenja, voščilnice knjigice, voščilnice zgibanke, albume in darilne škatle,” je naštela umetnine, ki jih ustvarja s srcem.

Ko šteje vsaka podrobnost

“V mojih papirnatih izdelkih sta 'ujeti' domišljija in eleganca, odlikujeta pa jih natančnost in smisel za detajle,” je še povedala Adrijana, ki uporablja zelo kakovosten potiskan papir različnih proizvajalcev, sodeluje pa tudi z dvema fimo ustvarjalkama – Damijano iz KO-RU Handmade in Vesno iz NeŽa ustvarja figurice. “Njune mini figurice uporabljam v škatlicah presenečenja, ki jih naročniki največkrat podarjajo ob svetih zakramentih: krstu, obhajilu in birmi,” je povedala ustvarjalka, ki se je javnosti začela predstavljati v začetku leta 2014 s pisanjem bloga pod imenom 'Janin ustvarjalni vrt', leta 2016 pa je bila zaradi bolezni odločena, da scrapbooking zaključi.

Nov začetek

“Začetek leta 2017 se je zame začelo nov poglavje, saj sem stopila iz svoje cone udobja in smisel oblikovanja našla v 'mixed medii' oz. mešani tehniki. Marca 2018 sem se odzvala povabilu in na Artovem kreativnem tednu med 70 različnimi oblikovalci iz vse Evrope vodila dve različni delavnici mešane tehnike,” je dejala Adrijana, ki znanje nesebično deli na novem blogu Paper Beauty AK, je pa tudi članica različnih 'design timov': Scrapiniec iz Poljske, Fabrika Decoru in Mixed Media Warriors. “Hvaležna sem, da sem lahko med tako čudovitimi ustvarjalkami, prijatelji, sorodniki in ljudmi, ki znajo ceniti unikatne ročno oblikovane izdelke.”

Kje jo najdete?

Adrijana vam bo umetnine razkazala na Facebook strani Paper Beauty AK – Janin ustvarjalni vrt, spremljate jo lahko preko Instagrama (www.instagram.com/paper_beauty_ak) ali obiščete njen blog (paperbeautyak.blogspot.com).

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv Adrijana Knez

Liza - 11/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.