Ajda in Sara sta dolgoletni prijateljici.

“Spoznali sva se v obdobju zgodnjega najstništva, med študijem pa so se najine poti deloma razšle,” sta nama zaupali ustvarjalki. Ajda je študirala modno in tekstilno oblikovanje, Sara pa pridobivala bogate izkušnje iz reklamne in filmske produkcije. “Močno naju je spet povezala izkušnja materinstva, ko sva se ob potiskanju vozičkov po poteh ljubljanskega parka Tivoli zapletali v neskončne pogovore o lepotah in izzivih te nove vloge v najinem življenju. V osrčju te zelene oaze miru sredi mesta, kjer so privreli spomini na dolge in brezskrbne poletne dni najinega otroštva in mladosti brez obvez, se nama je porodila zamisel o kolekciji oblačil za otroke.

Poimenovali sva jo po kraju, kjer sva nostalgične spomine in pridobljeno znanje združili v jasno vizijo za prihodnost – TIVOLI,” sta nam zaupali zgodbo o nastanku znamke trajnostno naravnanih oblačil za otroke, ki temelji na lokalni zgodbi, pravični proizvodnji, okolju prijaznem odnosu in kakovosti izdelave. “Oblačila znamke Tivoli so izdelana iz 100-odstotno organskega bombaža, ki je bil pridelan po standardih GOTS in IVN best. Pri oblačilih so uporabljeni tudi dodatki s poudarkom na tradiciji; gumb, narejen iz slovenskega lesa, ter bombažna čipka, ki jo klekljajo pri Bohinju,“ sta še dodali Ajda in Sara, ki prek znamke Tivoli izpostavljata udobje, estetiko, kakovost in trpežnost oblačil.

“Oblačila Tivoli otroku ponujajo možnost svobodnega in sproščenega gibanja v vzdržljivih in oblikovno dovršenih oblačilih. Njihov videz je izčiščen, blag, neobremenjen, a hkrati diskretno edinstven, zaradi česar otroci v oblačilih Tivoli zasijejo v svoji polni naravni lepoti. Oblikovanje oblačil Tivoli presega hitro menjajoče se trende – Tivoli teži k brezčasni estetiki, ki pa ni zgolj stilska izbira, saj tudi na ta način pomembno prispeva k podaljševanju življenjskega cikla oblačil. V oblačila Tivoli je vtkan nežen spomin na čase analogne estetike, začinjen z ambicijo, da ostanejo dragoceni kosi družinske dediščine.“

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: Polona Plasin in Ivian Kan Mujezinović (portret)