Ajda verjame, da si moramo vzeti čas zase in uživati zdaj.

“Samo eno življenje imamo in včasih v naglici, stresu in ob vseh obveznostih pozabimo, da nam trenutkov, ki smo jih zamudili, nihče ne bo vrnil. Prevečkrat hranimo stvari za neko posebno priložnost – ampak naše življenje je posebna priložnost,” poudarja ustvarjalka in dodaja, da jo plamen svečke sprosti in umiri. “To je eden od razlogov, da izdelujem unikatne svečke, ki imajo na vrhu srce in nosijo pomenljivo sporočilo. Najprej moraš imeti rad sebe, da imaš lahko rad tudi druge.”

Vsaka svečka je edinstvena, pravi ustvarjalka, ki za vsako izdela svoj kalup. “Odišavim jih z mešanicami eteričnih olj, ki jih mešam sama. V manjši meri so svečke odišavljene tudi s parfumskimi olji. Obarvane so z zdravju prijaznimi barvami.” In kako se je njena zgodba sploh začela? “Svečke sem začela delati pred skoraj šestimi leti. Takrat so moje najljubše svečke, ki sem jih prinesla iz ZDA, dogorele in nikjer v Sloveniji nisem našla takšnih, ki bi mi tako dišale. Zato sem se odločila, da svečko poskusim narediti sama in jo tudi sama odišavim. Kupila sem parafinski vosek, ki sem ga na začetku barvala kar z voščenkami in ga odišavila večinoma s parfumskimi olji, vlila pa v steklene kozarčke. Svečke so dišale, vendar to seveda ni bilo to. Začela sem se igrati s kalupi in na koncu našla takšnega, ki ga uporabljam še danes. Vmes sem testirala voske, se iz izkušenj učila, kako vroč mora biti vosek, ko ga vlijem, da v njem ni lukenj. Našla sem tudi barve za svečke in voščenke raje uporabila za risanje. Kmalu po tem, ko sem oprla ODD in prodala nekaj svečk, sem prvič rodila in svečke postavila na stran. Z dojenčkom v naročju je nemogoče segrevati vosek. Svečke sem od takrat izdelovala le za darila za prijatelje in zase. Lani poleti pa sem na Hvaru kupila nekaj sivkinega eteričnega olja in razmišljala, kako bi ga lahko uporabila. Ena izmed idej se je ponujala kar sama: svečke,” jo je prešinilo.

Ker je imela podjetje za fotografske storitve, je le registrirala dodatno dejavnost in na trgu ponudila drugačne svečke z lastnimi mešanicami iz eteričnih olj. “Našla sem tudi zdravju prijazne barve za svečke, ki jih zdaj uporabljam za obarvanje voska. Za zdaj uporabljam parafinski vosek, testiram pa tudi druge voske in mešanice teh, ki jih bom, upam, lahko kmalu začela uporabljati za vse svečke. Ves čas se 'igram' in iščem nove vonje in ideje za izdelavo svečk. Včasih seveda ne gre vse po načrtu in kakšna svečka ne uspe tako, kot bi si želela. Ampak nič hudega – te prižgemo doma ali pa jih podarim bližnjih sorodnikom,“ je še povedala Ajda, ki izdeluje tudi svečke iz sojinega voska – te vliva v kozarčke, nanje pa lahko zapiše osebno sporočilo.

Kje jo najdete?

Ajda vas vabi na Facebook stran Light my heart candles (www.facebook.com/lightmyheartcandles), lahko pa jo spremljate tudi na Instagramu (@lightmyheartcandles).

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv