Andrej je z ljubeznijo do narave in lesa v svoji delavnici začel izdelovati pohištvo, ki v prostoru ustvari posebno prijetno vzdušje in pričara občutek topline.

“Znano je, da les na človeka deluje protistresno in daje občutek udobja ter s tem izboljšuje kakovost življenja in to lahko potrdim, saj me delo z lesom pomirja in napolni z energijo,“ nam je zaupal ustvarjalec, ki ročno izdeluje masivno pohištvo iz celih debel. “Za izdelavo najpogosteje uporabljam les smreke in jelke, občasno pa tudi bora in les listavcev. Nekaterim se grče, razpoke in smolni žepki zdijo napake v lesu, sam pa menim, da dodajo pohištvu unikaten videz in lepoto, zato jih vsekakor ne smemo zanemariti, temveč poudariti,“ je še povedal in opisal svoj način dela.

“Vse se začne pri iskanju primernega lesa v gozdu, kjer poiščem primerna drevesa, ki zaradi poškodb ali terena ne bodo mogla zrasti. Uporabim sveža in zdrava debla, in ko so debla v gozdu pripravljena, jih odpeljem domov, kjer jih ročno olupim in pripravim na sušenje. Ko so debla suha, jih začnem obdelovati in žagati na potrebne dimenzije. Ko imam pripravljene vse sestavne dele, začnem sestavljati in kmalu je pred mano nov edinstven kos pohištva. Posebnost predvsem pa prednost tega pohištva je, da so vsa debla oziroma brune med seboj povezane popolnoma brez vijakov, samo z lesenimi spoji, ki že od nekdaj veljajo za najmočnejše, kar omogoča pohištvu izjemno kompaktnost in stabilnost, ki pa je pri posteljah in sedežni garnituri še kako pomembna, saj je to vrsta pohištva, ki je najbolj obremenjena. Po želji stranke brune tudi polakiram ali premažem z oljem, seveda pa je lahko pohištvo tudi brez premazov in po prostoru se razlega čudovit vonj lesa, kar je meni osebno najljubše,” je še povedal Andrej in dodal, da je njegovo pohištvo iz brun primerno tako za zunanjo kot tudi notranjo uporabo. “Pri izdelavi upoštevam želje strank, prostor, v katerem bo pohištvo in seveda funkcionalnost ter uporabnost.”

Kje ga najdete?

Andrej vas vabi na spletno stran log-master.com, spremljate pa ga lahko tudi na Facebooku (www.facebook.com/Logmasterslo).

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv

Liza - 04/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 04/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.