Anka je že od malega gojila ljubezen do šivanja in vedno je našla kakšno krpico, da je kaj lepega zašila.

"Ko mi je mož naredil prvo ustvarjalno sobo, je pod dvokapno streho vgradil dve okrogli okni, tretja okroglina pa se je zlomila na pol in zato jo je obesil spodaj. Od zunaj je bila hiša videti kot obraz in ko jo je takrat še zelo majhen sin prvič videl, je rekel: 'Glej, k' se smeja!' In od tedaj je moja ustvarjalnica Smeja," nam je zaupala ustvarjalka, katere strast je izdelava punčk.

"Po letih preizkušanja in izboljševanja, popravljanja krojev, načina polnjenja in iskanja pravega blaga, so danes prave."

Vsaka je drugačna, ne, niti dve nista enaki!

"Vsaka ima svoj karakter in ko jo končam, zaživi. Vse pa imajo drobcene pegice, srček in popek. Čisto prave pa postanejo, ko jih v roke dobi otrok ali oseba, ki si jo izbere. Najraje jih ustvarjam iz blaga. Poskusila pa sem tudi izdelati keramično, pa take iz lahke modelirne mase, filca, volnene preje, v zadnjem času iz moosgumija," je še povedala vsestranska Anka, ki ji je v izziv tudi obnova starih igrač.

"Poleg punčk v moji Smeji nastaja marsikaj – nakit, torbica, venček za na vrata, vizitka, rožica, copate, konfeti, pogrinjki za slavnostno mizo, vabilo, majcene vile in škrati, razne maskote, luči ..."

Idej ji ne zmanjka, saj je navsezadnje po poklicu vzgojiteljica, rada pa vodi tudi ustvarjalne delavnice.

Anka Krpan Skomina"Druženje ob ustvarjanju z enako mislečimi ustvarjalci je vedno navdihujoče in kliče po – še!"

Kje jo najdete?

Anka vas vabi na Facebook stran www.facebook.com/ankinepuncke, v decembru pa ima tudi prodajno razstavo v trgovini Rayher v Ljubljani.

Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 51/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 51/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.