Pripravite se na veliko nihanja in nepričakovanih situacij, iz katerih se boste lahko veliko naučili.

Namen sprememb in občutka negotovosti je učenje ter raziskovanje, zato se ne ob morebitnih neljubih dogodkih ne prestrašite! Nič še ni dorečeno, še manj pa trajno. Nahajamo se v času, ko se v enem dnevu lahko vse spremeni in obenem ostane po starem.

Določene dogodke boste lahko intuitivno začutili. Vseeno pa vas bo vaj nekaj ljudi v vaši neposredni okolici lahko zelo presenetilo. Vsi prehajamo preko zanimivega obdobja, ko bi se naše razmišljanje lahko dobesedno postavilo na glavo, zato bodimo razumevajoči. Med nami: največja verjetnost je, da se bodo 'najbolj trdne odločitve' spremenile še pred koncem julija. Zato, naj vas zavrnitve ne zabolijo preveč, obenem pa opozorilo, da tudi obljube sprejemajte malček bolj zadržano kot sicer.

Pogled v preteklost

Vsak izmed nas nosi s seboj grenek priokus določenih situacij in razočaranj iz preteklosti. Julija lahko te dogodke dojamemo s popolnoma drugačnega stališča in boj začutimo njihovo kompleksnost. Samo razumevanje tako vodi v lažje zaključevanje. Zaprite knjigo. nehajte vedno znova premlevati vmesna poglavja, če je bilo zadnje že zdavnaj napisano.

Upad energije

Lahko bi dejali, da bo naš um deloval 100%, a naša telesa bodo zahtevala počitek. Prav lahko se zgodi, da se boste za nekaj zatrdno odločili, nato pa energije, da bi to spremembo ali nov cilj dokončno izvedli še ne boste imeli. Bodite potrpežljivi. Zaupajte, da se v zakulisju vsakodnevnega dogajanja odvija vse kot se mora in se pripravlja na veliki trenutek – ko pase bo sprememba verjetno odvila drugače kot ste načrtovali.

Čas za radovednost

Kdaj ste bili nazadnje radovedni o sebi? En izmed razlogov, da se fizično umirjamo in nam prija oddih, tišina ter več časa v naravi, je raziskovanje sebe. Kako vi doživljate življenje? Je varno? Je dobro? Je pošteno? Kako doživljate svojo okolico? Pa svojo vlogo v okolici?  

Kot vedno znova omenjamo, letošnje leto prinaša premike na področju odnosov, komunikacije ter povezovanja, globalnega povezovanja. Prične pa se pri sebi. Šele, ko zares veste kdo ste in kako delujete, se boste povezali s sebi enakimi, podobnimi in za sebe izpolnjujočimi – sicer pa lahko ostajate v odnosih, zaradi katerih se krepi občutek manjvrednosti, namesto ljubezni. Ne bodite grdi raček,poiščite labode.

Čaz za romantiko - kdaj drugič

Julij ni najbolj romantično obarvan, zato samski najverjetneje ne boste padli v objem svoje duše dvojčice. Uporabite ta čas, da bi spoznavali sebe ter svoje potrebe. Tako boste lažje presodili kdo je in kdo ni primeren partner za vas. Več napetosti lahko pričakujete znotraj dolgoletnih odnosov, ki pa bodo popustile najkasneje proti koncu avgusta. Ne odločajte se impulzivno in ogibajte se besedam, katerih ne boste mogli vzeti nazaj. Smo v idealnem obdobju za pogled v lastno produktivnost in kvaliteto dela. To ne pomeni, da ste do sebe prezahtevni ali celo jezni nase – preprosto bodite dovolj samokritični, da opazite ali nemara niste premalo natančni. Zelo možno je, da boste na nenavaden način nagrajeni za dobro delo.

Muhasto vreme in muhasto razpoloženje

Pomirimo se z dejstvom, da bomo muhasti. Dogovori se bodo prelagali, odločitve spreminjale, iz utrujenosti bomo nihali v hiperaktivnost, lahko bi bili tečni, poklapani ali pa (preveč) veseli. Vse to je del življenja. Vsak odtenek razpoloženja prinaša sporočilo.

Misli in čustva si bodo nemalokdaj v nasprotju.  Gre za čas prepoznavanja kdo v svojih globinah pravzaprav ste. Včasih je potrebna stresna situacija preko katere spoznamo sebe. Zato se ne izogibajte neprijetnim občutkom.

Nič ni zapisano v kamen. Julija se nam obeta veliko nihanja, zato je najboljši nasvet: počakajte še malo. Vse se lahko še spremeni. Še danes, kaj šele jutri.

Mesečnik je z Ljubeznijo za vas napisala LiLi SoRuM