Še več resničnih zgodb o neverjetnih fantih, ki so spremenili svet, ne da bi ubijali zmaje

Pri založbi Učila je izšla druga knjiga iz serije Zgodbe za fante, ki si drznejo biti drugačni – prodajne uspešnice, ki je navdušila številne fante po svetu in vplivala na njihova življenja, saj jim je vlila samozavest, da so ostali zvesti sami sebi.

Kaj imajo skupnega nogometaš Kylian Mbappé, filozof Sokrat, slikar Jackson Pollock, grafitar Banksy in pevec Ed Sheeran? Vsi so se uprli pričakovanjem, plavali proti toku in sledili svojim sanjam, čeprav so se na poti srečali z neskončno vrsto ovir in težav, ki so se občasno zdele
nepremagljive. Njihove zgodbe so neverjetne – prav tako kot zgodbe priljubljenega mladinskega pisatelja Ericha Kästnerja, najboljšega plavalca vseh časov Michaela Phelpsa, avtorja igre Pokémon Satošija Tadžirija in drugih navdihujočih fantov, ki sta jih avtorja – pisec Ben
Brooks in ilustrator Quinton Winter – uvrstila v knjigo.

100 zgodb in 100 ilustracij

V knjigi je predstavljenih 100 navdihujočih zgodb – njihovi protagonisti so bolj ali manj slavni moški iz preteklosti in sedanjosti. Gre za fante, ki izstopajo iz povprečja: bodisi po svojih specifičnih interesih, sposobnostih, umskih in športnih dosežkih, spolni pripadnosti, telesnih hibah, verski pripadnosti in še in še bi lahko naštevali. A prav vsak od njih je (oziroma je bil) inovator, ki je na svoj način prekršil oziroma si prikrojil pravila in v življenju dosegel neverjeten uspeh.

Tako kot prejšnja knjiga tudi ta skozi zgodbe posameznih fantov nazorno pokaže, da lahko premagamo vse tegobe in predsodke, samo sebe moramo poslušati, slediti svojemu srcu in se hkrati nadvse potruditi in veliko energije ter časa posvetiti temu, kar bi radi dosegli. Knjiga je
zato namenjena vsem, ki iščejo pogum, da bi se uprli pritisku vrstnikov in ubrali svojo pot, ter tudi vsem, ki zavračajo drugačne, saj jim bo pomagala odkriti njihovo zmoto.

Za razliko od knjige Zgodbe za lahko noč za uporniške punce, v kateri so portrete žensk narisale različne umetnice z vsega sveta, je likovna podoba portretov v tej knjigi enotna. Zanjo je poskrbel britanski ilustrator in umetnik Quinton Winter, ki je avtor vseh ilustracij v knjigi.

O avtorjih

BEN BROOKS je britanski pisatelj, ki se je rodil leta 1992 in trenutno živi v Berlinu. Napisal je več knjig, med njimi Grow Up in Lolito, za katero je leta 2015 prejel nagrado Somerseta Maughama.

QUINTON WINTER je britanski ilustrator in umetnik, ki se ukvarja tudi z barvanjem stripov. Delal je za številne naročnike, med njimi za časopis Guardian, založbo Walker Books, revijo Mojo in medijsko hišo BBC.

Knjigo lahko naročite na tej povezavi: