Po premieri predstave Kit na plaži v režiji avtorja istoimenske knjige Vinka Möderndorferja smo se pogovarjali z 19-letnim Blažem Pirmanom, ki je prvič nastopil na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana kot gost, in sicer v vlogi Nikinega drugačnega brata. 

Pri predstavi so pomagali ljudje iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič iz Drage (CUDV Draga), prav tako pa so po premieri z dobrotami  iz restavracije Druga violina varovanci CUDV Draga poskrbeli za pogostitev.

"To je moja prva gledališka premiera, počutim se zelo lepo, vsi me imajo radi, predvsem Ana Hribar, ki igra mojo sestro Niko. Na začetku je bilo na vajah malo stresno in novo, ampak ko sem se navadil nanje, je bilo vse v redu. Imel sem tudi svojo mentorico Dolores Turičnik, ki v CUDV Draga skrbi za kulturno-umetniški program. Pomagala mi je, da sem šel skozi in pokazal, kaj zmorem. S tekstom sem najprej imel malo težav, smo pa vadili vsak dan dvakrat – zjutraj in popoldne.

Igralski poklic se mi zdi v redu, imam tudi načrte za naprej, saj bom prihodnje leto zaposlen kot igralec, ko bomo snemali film Kit na plaži, v katerem bom tudi igral. Moram pa povedati, da mi je zelo všeč igralka Ana Hribar, ker je zelo simpatična, skrbna in prijazna, najboljša.
Zgodba Kit na plaži se mi zdi odlična. Ko sem dobil v roke knjigo, sem jo prebral in videl, da je predstava narejena po tej knjigi. Posebna zahvala gre avtorju knjige in režiserju predstave Kit na plaži Vinku Möderndorferju, ker je napisal to knjigo in režiral predstavo.Zelo sem ponosen nase. To, da me hvalijo, mi veliko pomeni, saj sem se veliko trudil.
Sicer pa rad tudi kuham, v centru Ljubljane bom odprl picerijo Nabiralka zvezd, še prej pa bom šel na tečaj, da se bom naučil peči pice in se potem lotil tega. Imam veliko ljudi, prijateljev, ki me podpirajo in mi pomagajo.

Pred kratkim sem se preselil na Vodnikovo v bivalno enoto, kjer mi je lepo. Vidim, da sem po predstavi Kit na plaži bolj popularen. Razen Ane Hribar in Vinka Möderndorferja bi rad pohvalil tudi tehnika Vida, ker je odlično speljal. Moram pa še povedati, da sta prijazna tudi igralca Urška Hlebec, v predstavi igra mojo velecenjeno mamo, in Jernej Kuntner, ki igra očeta. Kot rečeno, pa mi je najbolj pri srcu Ana Hribar, ker je odlična igralka, ki v predstavi igra 13-letno Niko, jaz pa igram njenega brata Igorja, ki se je rodil v Franciji, v Parizu, kjer smo živeli pri Eifflovem stolpu.

Fotografiji: Primož Predalič