Na uho so nam prišle govorice, da se je ekstremni rekreativni tekač Bogomir Dolenc lotil še enega ekstremnega projekta. Spet namreč teče zato, da bi pomagal drugim. In takšen je tudi njegov moto. Skozi svoje tekaške priprave in projekte namreč udejanja misel: "Tečem, da pomagam!"

Bogomir Dolenc, ultratekač, ekstremist, triatlonec, predvsem pa dobrodelnež, ki s tekom pomaga drugim. V okviru priprav na svoj glavni projekt v letu 2018: '42/42 - 42 maratonov v 42 dneh' bo za trening odtekel v desetih dneh, deset maratonov, na desetih stadionih po Sloveniji.

Projekt '10 krogov za 10 nasmehov' izvaja športno-humanitarno društvo 'Vztrajaj - Never give up'. Maratoni oz. krogi bodo potekali na stadionih od 26. maja do 4. junija, med 16:00 in 20:00 uro v sledečih mestih: Trbovlje, Ravne na Koroškem, Ptuj, Ljutomer, Radovljica, Tolmin, Koper, Škofja Loka, Trebnje in Ljubljana - Tacen.

Na prizoriščih gre pričakovati od 120 - 250 tekačev na dan, pa tudi ostale obiskovalce, ki jih bodo prišli bodriti.

V teh desetih dneh Bogomir Dolenc seveda ne bo tekel v 'prazno', ampak bo zbiral sredstva za sklad socialnih obrokov, ki ga vodi Humanitarni zavod Pod strehco, kateri pripravlja tople obroke za socialno ogrožene.

Postanite donator in podpornik!

Z akcijo nesebičnega športnika Zavod Pod strehco tako išče donatorje in podpornike, ki bodo s simboličnim zneskom 42€ podprli idejo njihovega zavoda - to je zagotavljanje socialnih obrokov za družine in starejše osebe.

Ker je vse povezano s številko '42' (maraton ima 42 km, vsak dan bo Bogomir odtekel 42 km, projekt 42/42 v prihodnje ...), smo vsi skupaj lepo vabljeni k soudeležbi in podpori sklada socialnih obrokov, pa tudi spodbujanju velikega humanitarca in športnika Bogomirja Dolenca za izpeljane pripravljalne teke v njegovi pripravljalni akciji desetih dni.

42/42 akcija!

42 km = 42 evrov - za vsak njegov pretečen kilometer 1€.

S tem zneskom bodo lahko pripravili 84 obrokov za uporabnike ljudske kuhinje Pod strehco.

Denar lahko nakažete:

  • Humanitarni zavod Pod strehco so.p., Zaloška cesta 42, Ljubljana, TRR.: IBAN SI56 6100 0000 6424 560 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana)

Končni cilj dobrodelnega teka je zbrati dovolj sredstev za 1000 obrokov.