Letošnji izbor Naj piškot 2013, ki ga že 10. leto zapored organizira revija Lisa - Čarovnija okusa, je postregel z novim najboljšim piškotom leta. Komisija je laskavi naziv podelila Čokoladnim ingverčkom, ki jih je pripravila Milena Hvale iz Ljubljane. Čestitamo!

Na zaključni prireditvi 29. novembra v Paviljonu Kaval Group – Pivnici s konceptom na Gospodarskem razstavišču se je 'pomerilo' 10 piškotov finalistov. Obiskovalci dogodka so med finalisti izbrali svoj NAJ piškot, strokovna komisija pa je izbrala NAJ piškot 2013, piškot po najizvirnejšem receptu in NAJ piškot s čokolado.

Naj piškot 2013:

  • Čokoladni ingverčki, Milena Hvale iz Ljubljane

Čokoladni ingverčki

Milena Hvale iz Ljubljane

NAJ piškot po izboru obiskovalcev srečanja:

  • Nežni poljubčki, Vika Begulič iz Rakeka

Nežni poljubčki

Vika Begulič iz Rakeka

NAJ piškot s čokolado:

  • Začinjeni čokoladni piškoti, Maja Starovič iz Ljubljane

Začinjeni čokoladni piškoti

Maja Starovič iz Ljubljane

Najizvirnejši recept:

  • Košarice, Marko Žagar iz Ljubljane

Košarice

Marko Žagar iz Ljubljane

Zmagovalne piškote Čokoladne ingverčke bodo v Rustiki dali v svoj redni program, tako da jih bo možno kupiti že sredi decembra. Del sredstev od prodaje tega piškota bodo namenili Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju »Vesele nogice«.

In kdo so bili člani komisije, ki je imela prijetno nalogo ocenjevanja vseh finalnih piškotov?

Iz leve proti desni:

Grega Rode (slaščičar iz Lolite), Gorazd Potočnik (kreativni vodja slaščičarstva Lolita), Brankica Velkoska (vodja sladolednega vrta Rustika), Polonca Turha (vodja proizvodnje v Rustiki), Nataša Švajger (vodja tortnega oddelka v Rustiki), Luka Kraševec (slaščičar iz Lolite) in Robi Kristan (vodja slaščičarstva Lolita).

Komisija

Nagrade za vse finaliste in zmagovalce po kategorijah so prispevali: Bosch, Rama, Gorenjka, Dr. Oetker in Adria Media Ljubljana.

Številne nagrade za finaliste.

Vsem še enkrat čestitamo!

Recepte vseh 10 finalistov najdete v decembrski številki Lisa - Čarovnija okusa, ki je v prodaji od 22. novembra.