Argeta je v sodelovanju z mamami, zmagovalkami natečaja Mame potrjujejo, uspešno zaključila posebno 'dobrodelno misijo'. Mame so na pobudo Argete predlagale tri humanitarne organizacije, ki si prizadevajo za boljšo prihodnost žensk, otrok ali družin.

Dobrodelna 'misija' je ponovno združila 18 mam iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije ter Kosova. Vsaka izmed je po lastnem preudarku predlagala humanitarno organizacijo, ki si svoje aktivnosti usmerjajo v za boljšo prihodnost žensk, družin ali otrok. Med njimi so bile tudi tri slovenske dobrodelne organizacije, izmed katerih je prek omrežja Facebook največje število glasov prejelo Društvo cerebralne paralize Sonček Celje in si prislužilo finančno donacijo v višini 3.000 evrov.

»V društvu Sonček smo bili povabila k sodelovanju Argetine dobrodelne akcije zelo veseli. Verjamemo namreč, da so ekipni duh, pomoč drug drugemu in prijazna beseda ključnega pomena za delovanje takšne organizacije, kot je naše društvo,« je Martin Lažeta, predsednik društva Sonček Celje, pozdravil prizadevanja Argete in mam, ki so sodelovale v dobrodelnem projektu.

»Ko pomagamo drugemu, pomagamo tudi sebi. Bogatejši smo za izkušnjo, ki je produkt nesebičnosti in je jasno sporočilo ljudem okrog nas: sporočilo, ki pravi, da živimo skupaj, eden ob drugem in da je medsebojna pomoč pogoj kvalitetnega sobivanja,« je ob prevzemu donacije dodal predsednik celjskega Sončka.

V celjskem Sončku, kjer so zbranim ob priložnosti predstavili tudi delavnice, v sklopu katerih pod pridnimi prsti varovancev društva nastajajo različni uporabni in dekorativni izdelki, bodo polovico doniranega zneska namenili skupini 28 otrok s cerebralno paralizo ter jim omogočili 10-dnevno kolonijo na morju. Druga polovica bo namenjena varovanki društva – deklici, ki ima zaradi prezgodnjega rojstva hudo obliko cerebralne paralize in potrebuje dodatne specialistične terapije za pomoč na gibalnem področju.

Več o projektu na: www.mame-potrjujejo.si

Več o dobrodelni akciji na: www.facebook.com/ArgetaSlovenija