Robert Glasper v Ljubljano prihaja 24. novembra 2017. V Cankarjevem domu bo nastopil s svojim triom in DJ Sundance.

Robert Glasper, svetovna jazzovska zvezda, pianist in producent, bo v okviru svoje turneje, na kateri nastopa skupaj s svojim triom in DJ Sundance, nastopil tudi v ljubljanskem Cankarjevem domu. Vstopnice za drugi ljubljanski koncert serije koncertov Musicology Barcaffè Sessions so na voljo na spletni strani Cankarjevega doma in na vseh Eventimovih prodajnih mestih

Po komercialnem uspehu in odličnih kritikah njegovih z grammyji nagrajenih albumov Black Radio in Black Radio 2, se Robert Glasper z albumom Covered vrača k akustičnim jazzovskim koreninam. Album, ki je bil v celoti posnet v živo, je ponovno združil Glasperja, basista Vicenta Archerja in bobnarja Damiona Reida. “Pogrešal sem klavir,” enostavno pojasni Glasper, ki se je preteklih pet let med snemanjem in nastopanjem s svojim Experiment bendom, popolnoma posvetil klavijaturam.

Za ljubljansko publiko bo Glasper med drugim izvedel tudi pesmi z albuma “Covered", s katerim želi svojim poslušalcem približati lasten jazzovski zvok. Na albumu je v akustični jazzovski maniri priredil pesmi hip-hop in R&B imen, kot so Kendrick Lamar, Musiq Soulchild in John Legend, melodije skupine Radiohead in Joni Mitchel, sodeloval je z legendarnim pevcem in aktivistom Harryjem Belafontejem, priredil pa je tudi bonus pesem z albuma Black Radio 2, “I do not even care”, pri kateri je sodeloval z Macy Gray in Jean Grae.

 “Nisem želel vrnitve v trio, s katerim bi odigral en kup standardnih ali originalnih jazz kompozicij, saj bi s tem izgubil precej tistih poslušalcev, ki sem jih dobil z igranjem mainstream R&B-ja. Zato sem se odločil za zlato sredino – vrnil sem se k triu, ampak s priredbami pesmi svojih kolegov iz različnih žanrov, kar je nekaj, česar doslej še nisem počel. Ta album bo zato zadovoljil tako apetite moje jazz publike, kot tudi tiste, ki sta jim bližje R&B in hip hop. Fanta, s katerima igram v triu, izredno cenim, zraven njiju se v glasbenem smislu počutim odlično. Se vidimo v Ljubljani,“ še sporoča Glasper.