Kaj vam želijo prišepniti zvezde in planeti? Preberite tedenski horoskop naše astrologinje Maje.

Kozorog

22.12. do 20.1.

Prvomajski prazniki so vam vedno pomenili nekaj posebnega. Speljite načrtovano. Nekaterim se zdi popolnoma samoumevno, da bodo dela opravljena, ne da bi priskočili na pomoč. Tokrat jim delo naložite brez usmiljenja. Zaradi vseh skrbi in še občutljivosti nekaterih zapletov ne bo ne konca ne kraja. Dovolite si malo počitka. Partner vas bo presenečal s posebnimi razvajanji. Prijalo vam bo. Večerja v dvoje na vajini lokaciji. Romantično, nostalgično, prijetno.

Vodnar

21.1. do 19.2.

Ne pričakujte preveč, da ne boste razočarani. Nekateri znajo izkoristiti vašo pridnost. Poskrbite, da bo delal še kdo drug, ne samo vi. Komentarji in nezadovoljstva bodo prisotna. Prihaja polna luna. Počakajte, da se razburkano morje negativnih kritik umiri. Pogrešate piknik ali prijetno zabavo? Čim prej v akcijo. V družbi prijateljev bo nepozabno in zelo prijetno. Praznično veselje vam bo vrnilo optimizem. Ljubezen? Novica bo dobra, vsaj enkrat.

Ribi

20. 2. do 20. 3.

Vse daste od sebe, dela pa ne zmanjka zlepa. Pod streho spravite najnujnejše, preostalo preložite za dneve po praznikih. Okrog vas bo vrvež in počutili se boste prav prijetno. Piknik pri sorodnikih bo za spremembo nekaj posebnega. Spet vam bodo naložili vlogo 'vicmaharja'. Krohotanja, smeha in dobre volje bo na pretek. Vendar pazite, komu rečete kakšno za šalo. Premišljeno, da ne pride do nepotrebnih zamer. Partner vas bo prijetno presenečal.

Oven

21. 3. do 20. 4.

Prvomajski prazniki so tu, vi pa ne veste, ali bi začeli delati, da bi se kaj premaknilo, ali pa si vseeno privoščili dela prost dan. Kljub natrpanosti boste uspešno uredili najnujnejše. Stresanje slabe volje ne prinaša ničesar dobrega. Potrebujete sprostitev in iskren ljubezenski pogovor s partnerjem. Dvomov se znebite, starih ran ne odpirajte. V ponedeljek zasveti ščip, kar pomeni, da občutljivosti ne ubežite. Prosti čas preživite v družbi tistih, ki jih imate radi in oni vas.

Bik

21. 4. do 20. 5.

Vaša dobra predvidevanja bodo tokrat rešila poslovne težave. Dodajte samo še malo diplomacije. Tečnobe iz službe pa čim prej pošljite na prvomajski dopust. Na počitek tudi vi ne smete pozabiti. V bližnji prihodnosti vas čaka še nekaj napornih obveznosti. Ljubezen bo v zraku, vendar težavice s tem navdihom ne bodo rešene same. Pogovorite se o vseh nastalih dvomih. Ljubosumje se ne pojavi kar tako. Ne pozabite, kaj ste si obljubili. Polna luna zahteva svoje.

Dvojčka

21. 5. do 21. 6.

Kadar sije sonce, imate energije, da bi objeli svet. Vsega se lotite in uspevalo vam bo. Zadnje čase ste podobni deloholiku, se vam ne zdi? Obremenjevanje zaradi nenatančnosti drugih ni vredno vaših živcev. Žal jih nekatere izkušnje ne izučijo. Preživite prosti čas v družbi tistih, ki vam vedno polepšajo dan in nasmejijo srce. Pri majskih nakupih bodite varčni. Presenetite z novim videzom! Občudovani boste. S športnimi aktivnostmi pa nadaljujte.

Rak

22. 6 do 22. 7.

Polna luna v znamenju škorpijona bo nekaj dni oteževala normalen ritem življenja. Prisluhnite sebi, svoji notranjosti in potrebam. Za vas prihaja čustveno občutljivo bitje, med prazniki zna biti kakšen dan zelo naporen. Bodite potrpežljivi, premišljeni, vztrajni v vseh ozirih. Izogibajte se večjih naporov in težki hrani. S svojimi bližnjimi se odpravite na izlet do morja, reke, potočka ali jezera. Čas je, da spremenite vse, kar vas v zadnjem obdobju moti.

Lev

23. 7. do 23. 8.

Strah vas je, da začrtanega posla ne bo mogoče speljati, kot je zahtevano. Iznajdljivi ste in praktični. Ljudje okoli vas vam bodo sledili in vam pomagali. Ne dovolite, da vas spravijo ob živce. Polna luna vas bo objela. Trenju in napetim situacijam žal ne boste ušli. Predvsem v začetku tedna po praznikih. Ničesar ne vzemite osebno. Rekreacija v naravi in dovolj spanja prinaša boljše počutje. Razvajajte svoje čute. Druženje v prvomajskih prazničnih dneh prinaša veselje in še kaj.

Devica

24. 8. do 22. 9.

Vse narediti popolno in natančno – to je vaš moto. Ljudje okoli vas pa te vaše lastnosti nočejo razumeti. Večkrat tudi zaradi zavisti. Tokrat malce popustite, da ne bo imel hudiček mladih. Prijatelj vas bo prijetno presenetil. Povabilo na piknik ob prvem maju pa le sprejmite. Spoznali boste, da je ljubosumje zaradi čudnih govoric odveč. Izrazite svoje sočutje, izpovejte vsaj malo srčne ljubezni. Dovolite si tudi koga iskreno pohvaliti. Z denarjem varčno.

Tehtnica

23. 9. do 23. 10.

Pohvale nadrejenega se boste razveselili. Imate veliko elana za novosti, ki sledijo. Pogovorite se z osebami, s katerimi sodelujete, da ne pride do neljubih napak. Za svoje duševno in fizično počutje naredite več med prvomajskimi prazniki. Polna luna v znamenju škorpijona vas bo v začetku tedna vozila po tirih občutljivosti. Privoščite si spremembo okolice, dobro kosilo, druženje s prijatelji in topel objem srčne osebe, tako bodo prazniki prijetnejši. Uživajte.

Škorpijon

24.10. do 22.11.

Nekaterih ste se v službi že prav naveličali poslušati. Skrajni čas, da se odpravite vsaj na kratke prvomajske počitnice. Uredite si finance in ne komplicirajte okoli časa in službenih obveznosti. Polna luna v vašem znamenju vas ne bo 'šparala'. Čutite, da vas bo ljubljena oseba presenetila. Srečni in navdušeni boste, pustite, da ti trenutki trajajo. Z gibanjem in zdravim prehranjevanjem pa vsekakor nadaljujte ... Večje nakupe pa si privoščite po praznikih. Obiska se boste razveselili.

Strelec

23.11. do 21.12.

Uporabite vse svoje veščine, da se rešite pasti in nevšečnosti, ki jih nekateri tako skrbno pripravljajo. Poslovne obveznosti pravočasno zaključite. Umirite se in si privoščite krajše prvomajske počitnice s počitkom v naravi. Ne dovolite, da bi zaradi ljubosumja in nevoščljivosti drugih med vami in partnerjem prišlo do konfliktov. Polna luna v škorpijonu daje moč in seje negotovosti. Zaupajta si, pogovorite se, dovolita si biti zaljubljena, kot vama veleva srce.