Šest družbeno odgovornih ljubljanskih restavracij, kavarn in prodajaln: Gostilna dela, Smetumet, Cafe Čokl, Druga violina, 3 Muhe ter posredovalnica rabljenih predmetov Stara roba, nova raba se je združilo v skupnem projektu Zgodbe naše Ljubljane, s katerim želijo lokalnim prebivalcem in turistom predstaviti svoje delo. Gostilna dela in Druga violina zaposlujeta in izobražujeta tudi ljudi s posebnimi potrebami.

Zloženke v slovenščini in angleščini, ki jih lahko domači in tuji gostje najdejo na turističnih informativnih točkah ter v združenih lokalih, ne zadoščajo, da bi opozorili na družbeno odgovorna podjetja in organizacije, tako so se lotili še organizacije krožno turistične ture po naštetih lokalih.

Tura Iz Ljubljane z ljubeznijo je prva iz ponudbe različnih tur, ki jih bodo zbrane na spletni strani CurioCity tudi predstavili. Z njimi bo domačim in tujim obiskovalcem Ljubljana predstavljena tako, kot jo doživljajo njeni prebivalci, se pravi z vsemi skritimi kotički in lokali, ki so malo stran od pretočnih lokacij Ljubljane.

Združena podjetja in organizacije želijo s skupno kampanjo še utrditi zavest o pomembnosti družbeno odgovornega podjetništva ter obenem predstaviti Ljubljano kot mesto, kjer je tovrstna kultura razširjena, s čimer gre za dodano vrednost ljubljanskega turizma.

  • V Restavraciji in kavarni Druga violina delajo ljudje s posebnimi potrebami.
  • Gostilna dela je socialni podjetniški projekt za mlade, med njimi tudi za tiste s posebnimi potrebami, ki se lahko ob pomoči mentorjev izučijo za pomočnika kuharja ali pomočnika v strežbi.
  • Pravična trgovina 3 Muhe deluje po načelu neposrednega stika med proizvajalcem in uvoznikom, brez posrednikov.

Več o Zgodbah naše Ljubljane www.curiocity.si

Lisa - 32/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 32/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.