Iščemo recept za najslajši, najlepši, najkrhkejši, najizvirnejši in sploh najboljši piškot, ki bo prepričal tako ocenjevalno komisijo kot obiskovalce izbora.

Receptov ne prepisujte iz knjig ali revij – z drzno izbiro sestavin, domiselno kombinacijo okusov, lepim videzom in izvirnim receptom ima vaš piškot veliko več možnosti za zmago.

Recept naj bo napisan razumljivo in berljivo, s točnimi količinami in natančnim potekom priprave. Raje napišite kakšen podatek preveč kot premalo, zraven recepta pa obvezno pošljite tudi sliko piškota.

Vse prispele recepte bodo mojstri iz slaščičarne Rustika pregledali, piškote spekli natanko po vaših receptih in izbrali 10 finalistov, ki bodo objavljeni v decembrski številki revije Lisa Čarovnija okusa.

Izbrani finalisti bodo svoje piškote spekli in jih 29. novembra 2013 prinesli na zaključno srečanje.

Posebna čast za zmagovalca akcije NAJ piškot

Letos bo zmagovalko akcije NAJ piškot doletela še posebna čast, saj bo Slaščičarna Rustika zmagovalni NAJpiškot 2013 uvrstila v svoj prodajni program, del dobička od prodaje pa bo šel v dobrodelne namene (za pomoč otrokom s cerebralno paralizo).

Zato se letos še posebej potrudite, naj bodo recepti in sestavine res izvirni, sestavine čim bolj naravne, poigrajte se npr. s kakavovimi proizvodi, nenavadnimi sestavinami...

Naj bodo piškoti okusni in drzni, izven klasičnih okvirjev.

Glavna nagrada za NAJ piškot 2013 ...

... je odličen kuhinjski aparat Styline MUM54420 znamke Bosch. Bosch Styline

Gospodinjski aparat, ki je izdelan v Sloveniji, se pohvali z vrhunskim dizajnom, za katerega je Bosch leta 2011 v okviru tekmovanja za slovito oblikovalsko nagrado Reddot prejel prestižen naziv najboljši med najboljšimi.

Številni nastavki pa zagotavljajo, da bo aparat postal nepogrešljiv pomočnik zmagovalca izbora za NAJ piškot 2103.

Na zaključnem srečanju bomo podelili štiri nagrade iz Boscheve serije Styline, in sicer za:

  • NAJ piškot 2013 (kuhinjski aparat Bosch MUM54420)
  • NAJ piškot po izboru obiskovalcev srečanja (sokovnik Bosch MES20C0)
  • NAJ piškot s čokolado (ročni mešalnik Bosch MFQ40304)
  • najizvirnejši recept (palični mešalnik MSM7400)

Vsi finalisti, ki se bodo s svojimi piškoti udeležili zaključnega srečanja, bodo nagrajeni z bogatimi darilnimi paketi.

Kako lahko sodelujete?

Recept in fotografijo piškota ter izpolnjeno prijavnico oz. zahtevane podatke pošljite do 5. novembra 2013 na elektronski naslov carovnijaokusa@adriamedia.si ali na naslov: Lisa Čarovnija okusa Vošnjakova 3 1000 Ljubljana.

Želimo vam veselo in uspešno peko ter ne pozabite uporabiti svoje kuharske domišljije!

Pravila igre

Vsak posameznik lahko sodeluje s samo enim receptom. Končni izdelek mora biti piškot, in ne praline, kolaček, mafin, kanape ali kaj drugega. Recept za piškot mora biti originalen, narejen z domišljijo, biti mora nekaj posebnega in ne sme biti prepisan iz kuharskih knjig ali revij.

Finalisti bodo o izboru in vseh podrobnostih zaključnega srečanja obveščeni po pošti, elektronski pošti ali telefonu. Izbor komisije o zmagovalnih piškotih je dokončen. Nagrade niso prenosljive in jih ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo blago.

Pogoj za prevzem nagrade je udeležba na zaključnem srečanju, kamor prinesete svoje piškote. Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom revije.