AKALU je blagovna znamka malega družinskega podjetja, ki se ukvarja z izdelavo unikatnih lesenih izdelkov.

Izdelani so po željah strank, zato v sebi nosijo veliko ljubezni, osebnega sporočila in domišljije. “Raziskovanje in obdelava naravnih materialov sta naju zanimala že zadnjih nekaj let, aktivneje pa sva se posvetila laserski obdelavi lesa in mehkih materialov v preteklem letu. Združila sva izjemno znanje in izkušnje svojih mentorjev z lastno energijo, vizijo in idejami,“ nam je zaupala Vanja in dodala, da je vsak izdelek dobro premišljen, ročno dodelan in sestavljen iz skrbno izbranega lesa, da se dobro obnese v različnih vremenskih in časovnih razmerah.

“Delovni dnevi so ustvarjalno zelo pestri, vsak dan izdelujeva kaj drugega. Najine stranke so tako podjetja kot posamezniki. S podjetji sodelujeva predvsem na področju embalaže, poslovnih daril, pisarniškega inventarja in reklamnih napisov. Posamezniki pa se na naju obračajo s svojimi individualnimi željami za priložnostna obdarovanja, rojstne dneve ali pa ob izjemnih dogodkih, na primer porokah in maturantskih plesih,” smo še izvedeli od ustvarjalcev, ki poskrbita za izvirne spominske izdelke, vabila in druge izdelke.

“Pri svojem delu slediva novostim in sva odprta za različna sodelovanja. Verjameva v moč povezovanja in izmenjavo izkušenj. To vedno odpira nove poti ter pomaga pri rasti in napredku,“ sta še dejala. “V prihodnje nameravava razširiti potencial obdelave lesa tudi s tehnologijo CNC-rezkanja, v načrtu je prenova spletne strani, obenem pa želiva ponuditi svoje izdelke tudi na tujih trgih.”

Kje jo najdete?

Našli ju boste na spletni strani www.akalu.si, na Facebook strani AKALU ali na Instagramu (akalu_wooden_stuff).

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv