Janža stoji za blagovno znamko keramike JNŽ.

“S keramiko sem se prvič srečala v okviru študijskega projekta, in ta prvinski, čudoviti in surovi medij me je popolnoma prevzel. Po nekaj letih, ko mi glina kar ni šla iz glave, sem se lani poleti udeležila delavnice oblikovanja keramike pri Hani Karim, ki sem jo spremljala že dlje časa, in je zagotovo ena mojih najljubših oblikovalk. Zanimiv splet okoliščin je pripomogel k temu, da sem kaj kmalu zatem postala njena vajenka in se čisto zares lahko začela učiti. Hana me je v slabem letu naučila skoraj vsega, kar o glini vem in poskrbela, da sem se v material še bolj zaljubila,” nam je zaupala Janža.

“Po iztečenem obdobju 'vajeništva' sva se odločili, da še nekaj časa ostaneva 'ateljejski cimri' in si deliva delovni prostor. Soustvarjanja sva se namreč res navadili, postali sva zelo dobri prijateljici in keramični zaveznici. Vendar vemo, da so v življenju potrebni premiki in premikam se tudi jaz. Pred kratkim sem namreč na Križevniški 2 v Ljubljani začela prenavljati prostor, ki je postal moj ustvarjalni studio! Obiščite me na najlepi uličici v Ljubljani,” nam je zaupala mlada oblikovalka, ki večinoma oblikuje uporabno keramiko.

“Počasi raziskujem tudi druge sfere, zato so se vazam, skodelicam in krožnikom v ponudbi pridružili tudi prvi uhani. Najraje izdelujem s tehniko 'handbuild', kar pomeni 'grajeno na roke', brez uporabe vretena,” je še povedala Janža, ki so ji najbolj všeč organske oblike ter tople in umirjene barve.

Kje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na spletni strani www.janza.si, na Facebooku in Instagramu jo boste našli pod imenom JNŽ ceramics, kjer objavlja napredek prenove prostora.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: Jošt Dolinšek

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.