Sreča. Pogosto sklepamo, da nas čaka za naslednjim vogalom, da je v rokah drugih ali pa da je namenjena samo izbranim.

Dobra novica je, da nam je vedno na voljo, da ves čas tiči v nas samih in samo čaka, kdaj jo bomo sprejeli.

Tako v svoji knjigi o srečnem življenju oziroma o tem, kako zanj poskrbeti, zapiše Fearne Cotton, popularna britanska televizijska voditeljica in radijska napovedovalka, ki pravi, da je v meglo oviti pojem sreče začela raziskovati, ker je v življenju doživljala trenutke, ko se je počutila vse prej
kot ‘srečna’. Zdaj se zaveda, kako pomembna je sreča ter zakaj jo moramo iskati v vsakodnevnih stvareh. Odločena je, da bo pomagala razbiti tabu, ki spremlja duševno zdravje, zato v knjigi prvič iskreno spregovori o lastni bitki z depresijo in drobnih stvareh, zaradi katerih jo laže brzda, da se lahko še naprej podaja po poti proti dobremu.

"Kot številni drugi sem tudi jaz domnevala, da se bom, ko mi bodo priznali dosežke, ko bom napredovala na poklicni poti in občutila ljubezen bližnjih, počutila ‘srečno’. Na tej poti sem sicer srečala srečo, a sem zaradi hitrega, neprevidnega načina življenja pogosto trpela, se počutila prazno in živela razumsko, ne da bi poslušala srce."

Knjiga govori o tem, zakaj se je treba sprejeti z vsemi svojimi napakami, zakaj je smiselno pisati dnevnik pred spanjem, da se osredotočite in umirite misli, zakaj je dobro v vseh stvareh poiskati pozitivno plat, pa o tem, da se nikoli ne bojte prositi za pomoč, da se naučite prisluhniti svojemu telesu, o digitalnem razstrupljanju, o tem, kako slediti naši notranji budilki, ter o tem, zakaj je pogovor tako pomemben – to je zgolj nekaj tem, ki jih bralec najde v knjigi, ki vključuje tudi strokovne nasvete ter je polna drobnih zamisli in praktičnih vaj.

Avtorica je poskrbela tudi za lepo vizualno podobo knjige. Ta vsebuje veliko njenih skic, risb in slik, prav tako pa veliko praznega prostora, ki je namenjen bralčevim zapiskom. Knjiga tako vabi bralca k sodelovanju in ga nagovarja k temu, da besedila ne zgolj prebere, temveč da to, kar je v knjigi napisano, tudi udejanji. Vzemite torej pisalo v roko in se s Fearne podajte na zanimivo
pot raziskovanja samega sebe.

O avtorici

Fearne Cotton se je kot Fearne Wood rodila leta 1981. Je britanska televizijska voditeljica in radijska napovedovalka, znana predvsem kot gostiteljica številnih popularnih prireditev in dogodkov. Z možem, glasbenikom Jessejem Woodom in dvema otrokoma živi v Londonu.

Knjigo lahko naročite na tej povezavi: