Za boljši občutek, da bomo vedeli, da se ne staramo le navadni smrtniki, smo malo preverili, katera znana svetovna imena bodo v letu 2014 nazdravila na uspešno preživetje polovice stoletja.

Nicholas Cage 

7. januarja je že imel srečanje z abrahamom igralec, nagrajen z oskarjem. Na zabavi prav gotovo nista manjkala Nicholasov slavni stric, režiser Francis Ford Coppola, in sestrična, slavna režiserka Sofija Coppola.

Michelle Obama

17. januarja bo 50 let praznovala prva temnopolta prva dama ZDA. Simpatična in naravna Michele, ki po priljubljenosti premaga svojega moža – predsednika ZDA, Baracka Obame, je brez dvoma ena od najbolj prijetnih prvih dam v zgodovini Bele hiše.

Franci Kek

25. januarja bo petdesetletnico praznoval slovenski režiser, producent, igralec, politik, košarkar in organizator Rock Otočca.

Bridget Fonda

27. januarja bo 50 svečk upihnila odlična igralka. Bridget je vnukinja slavnega Henryja Fonde, hčerka easy riderja ali golega v sedlu Petra Fonde ter nečakinja 'mame aerobike' in igralke Jane Fonde.

Matjaž Berger

31. januarja bo 50 letom nazdravil slovenski režiser in dramaturg. Berger je tudi ravnatelj novomeškega Anton Podbevšek Teatra.

Matt Dillon

18. februarja bo abrahama srečal nekdanji najstniški ljubljenec ženskega dela občinstva. Matt se danes ukvarja tudi z režijo. Najbolj znani filmi, v katerih je igral, so: Nori na Mary, Drugstore Cowboy, Singles, Divje stvari, Crash ...

Neneh Cherry

10. marca praznuje glasbenica, ki je napol Švedinja napol Afričanka, rojena pa je v Stockholmu.

Elle Macpherson

29. marca bo darila za rojstni dan odvijala avstralska manekenka, ki velja za pojem popolne postave, imenovana tudi The Body (Telo). Elle njeno telo zavidajo tudi pol mlajše predstavnice lepšega spola.

Tracy Chapman

30. marca bo 50. rojstni dan praznovala afroameriška glasbenica, pevka in avtorica besedil. Njena najbolj znana pesem je Fast car, ki je prišla v javnost davnega leta 1988.

Russell Crowe

7. aprila bo imel obletnico novozelandski igralec, nagrajen z oskarjem za najboljšo glavno moško vlogo v filmu Gladiator, znan pa je tudi po vlogi Johna Nasha v filmu Čudoviti um.

Lenny Kravitz

26. maja praznuje newyorški umetnik, tekstopisec, pevec, rocker, multiinstrumentalist, producent, igralec, aranžer in playboy.

Dan Brown

22. junija bo abrahama srečal slavni ameriški pisatelj, avtor ene od najbolj prodajanih knjig zadnjih let, zdaj že kultne Da Vincijeve šifre. Trenutno gre za med njegova knjiga Inferno. http://www.danbrown.com/

Courtney Love

Ja, tudi rokerji se starajo – 9. julija bo 50 let praznovala ameriška punk in rok glasbenica in igralka. Courtney je nekdanja žena (vdova) žal pokojne legende grunga Kurta Cobaina iz skupine Nirvana.

Miguel Indurain

16. julija bo praznoval 50-letnico eden od največjih legend kolesarstva. Bask iz Pomplone je petkrat zmagal dirko po Franciji ter dvakrat dirko po Italiji.

Sandra Bullock

26. julija bo na vrsti za pihanje svečk odlična igralka in oskarjevka, po kateri se pretaka francoska, nemška, angleška in irska kri.

Marta Zore

21. avgusta bo praznovala slovenska pevka zabavne glasbe, skladateljica in saksofonistka.

Mats Wilander

22. avgusta 1964 se je rodil sedemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam v tenisu. Simpatični Šved danes sodeluje z televizijo Eurosport ter vodi oddajo o tenisu.

Darjan Petrič

24. avgusta bo 50 let praznoval nekdanji slovenski vrhunski plavalec, ki je danes poslovnež in gospodarstvenik ter je končal magistrski študij.

Keanu Reeves

2. septembra bo praznoval kanadski igralec, najbolj znan po vlogah v filmih Hitost (Jack Traven), Point Brake (Johnny Utah) in Matrica (Neo).

Monica Bellucci

30. septembra bo praznovala neopisljivo čutno lepa italijanska igralka in manekenka. In Monica je še vedno videti čudovito.

Clive Owen

3. oktobra bo praznoval izjemni angleški odrski, televizijski in filmski igralec.

Dražen Petrovič

22. oktobra bi 50 let praznoval košarkarski Mozart, ki je žal že več kot 20 let pokojni. Legenda jugoslovanskega in hrvaškega športa je bil vzor (predvsem zaradi svoje predanosti košarki) številnim generacijam mladih športnikov v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Marco van Basten

31. oktobra bo 50 let imel sloviti nizozemski nogometaš. Elegantni napadalec je na vrhuncu kariere, star komaj 29 let – igral je za Milan in bil z njim dvakratni evropski prvak – zaradi poškodbe prekinil profesionalno igranje nogometa. Danes je uspešen trener, a še vedno ne dosega takih uspehov kot takrat, ko je sam zabijal gole.

Alenka Godec

5. novembra bodo vsi slovenski mediji pisali o okrogli obletnici slovenske pevke zabavne glasbe.

Calista Flockhart

11. novembra bo abrahama srečala simpatično 'smotana' Razstresena Ally. Calista je poročena s slavnim igralcem Harrisonom Fordom, s katerim sta posvojila sina.

Vreni Schneider

26. novembra bo pihala svečke ena od najboljših alpskih smučark vseh časov. Švicarka ima tri zlate olimpijske kolajne ter 55 posamičnih zmag v svetovnem pokalu. Danes Vreni uči v svoji smučarski šoli. http://www.vrenischneider.ch/

Darko Brlek

8. decembra bo okroglo slavil slovenski klarinetist, glasbeni menedžer ter direktor Festivala Ljubljana.

Arvydas Sabonis

19. decembra bo abrahama srečal eden od najboljših evropskih košarkarjev vseh časov. Če ne bi skozi celotno kariero 221 cm visokega Litvanca pestile hude poškodbe, bi pustil veliko večji pečat tudi v ligi NBA, ki pa vseeno ni majhen. Na košarkarskem EP v Sloveniji je bil športni direktor Litovcev.

Lisa - 3/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 3/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.