Od nekdaj rada pišem, rada imam lepe besede in bogato domišljijo.

Pred leti, ko je bila moja hči še majhna, sem zanjo pisala otroške pesmi, pozneje so z njo odrasle tudi moje pesmi,“ nam je zaupala Katjuša, ki se je pred leti odločila uresničiti svoje sanje. “Prekinila sem redno zaposlitev in se začela posvečati ustvarjanju. Danes sem ponosna na pogum in vizijo, ki sem jo imela. Ljudje so me opozarjali, da služba za nedoločen čas prinaša varnost. Danes vem, da mi največji občutek varnosti in zadovoljstva prinaša to, da delam, kar me veseli,“ je povedala ustvarjalka, ki je na Facebook strani Ulica lepih misli začela objavljati pesmi in pisati svoje misli.

“Misli so neposredne, iskrene, ljubezenske, življenjske. Mislim, da so prav zaradi tega ljudem všeč.” In od kod črpa ideje? “Iz okolice in osebnih izkušenj. Življenje je tako raznoliko, a zgodbe v njem so si tako zelo podobne. Ljudje se najdejo v mojih pesmih in mislih. Sprva sem jih pisala zase in si z njimi pomagala, danes jih pišem za vse. Želim si, da ljudje vzamejo tisto, kar jim pomaga. Prejemam veliko sporočil in zahval. Verjamem, da pozitivne besede pomagajo pri premagovanju življenjskih ovir,“ je še povedala Katjuša in dodala, da danes skupini Ulica lepih misli sledi več kot 55.000 ljudi. Je pa Katjuša tudi samozaložnica.

“Izdala sem štiri knjige. Dve pesniški zbirki in dve knjigi, v katerih so zbrane lepe misli. Že tri leta v decembru izdajam tudi rokovnike. Pred petimi leti sem izdala svojo prvo knjigo Ulica lepih misli. V njej so zbrane pesmi in nekaj lepih misli, prav tako so v knjigi Saj veš, da mi ob misli nate duša zapoje izbrane pesmi in nekaj misli. V Knjigi Misli iz lepe ulice prvi in drugi del so zapisane le lepe misli,“ je še povedala ustvarjalka, katere knjige so na voljo v vseh večjih knjižnicah.

“Založbe so me vabile k sodelovanju, a sem se odločila, da jih zavrnem. V veselje mi je, da svoje knjige pošiljam sama in se lahko kupcu osebno zahvalim in mu ob nakupu vedno podarim majhno pozornost v znak hvaležnosti. Težko bi gledala svoje knjige, ko vanje vlagam toliko sebe, da bi bile ponujene z oznako 'znižano' v gajbici pri blagajni. Vse knjige so dobrodelne. Ko prodam določeno število knjig, denar namenim za projekt botrstvo Zveze prijateljev mladine Moste Polje Pomagajmo preživeti zavrženim živalim in društvu Srce za bulle. V veselje mi je pomagati ljudem, ki se trudijo, da bi bil svet boljši in bolj ljubezniv,“ je še dodala Katjuša, ki se pripravljam na izid svoje pete knjige, ki je čakala na svoj čas kar 13 let.

“Izdala bom slikanico za otroke. Pesmice, ki sem jih pisala moji hčerki. V knjigi sem zapisala: Misli so pomembne! Naj bodo vedno pozitivne, pogumne, ljubeče, sanjave in strpne. Odpeljite srce na kraj, kjer je srečno!“

Kje jo najdete?

Katjuša knjige prodaja preko spletne strani www.ulicalepihmisli.si, obiščete pa lahko tudi njeno Facebook stran Ulica lepih misli.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.