Vsako leto moramo malo preveriti, kdo že vsaj pol stoletja tepta našo Zemljo. No, letos bo abraham ujel kar nekaj lepotic, ki bi jim z lahkoto dosodili vaj 10 let manj. A če se starajo zvezdnike in zvezdniki, potem se tudi mi – navadni Zemljani – lažje soočamo, da starosti pač nihče ne more ubežati.

Januar

Igralka Tia Carrere, Havajka s španskimi in kitajskimi koreninami, bo 50 let praznovala 2. januarja.

8. januarja bo R. Kelly (Robert Sylvester Kelly), slavni pevec soula, le z zelo veliko sape upihnil vse svečke na jubilejni 50. rojstnodnevni torti v svojem življenju.

Stacey Dash, igralka, ki se je zagotovo spomnite iz serij Cosby Show in Princ z Bel Aira, bo 50 let dopolnila 20. januarja.

Februar

Laura Dern, igralka, ki je zaslovela v filmu Davida Lyncha Divji v srcu (1990), bo 10. februarja stara 50 let.

Roberto Baggio, predani budist, ki velja za enega najboljših italijanskih nogometašev vseh časov, bo najverjetneje v svojem tihem slogu praznoval 18. februarja.

19. februarja bo abrahama praznoval Benicio del Toro, izjemni igralec portoriških korenin.

Kurt Cobain (1967-1994) – tragično preminuli pevec grounge skupine Nirvana – žal 20. februarja ne bo upihnil 50 svečk. Umrl je star komaj 27 let.

Marec

Lauren Graham – za svoja leta je odlično videti tudi mama iz serije Gilmore Girls, ki bo veliko zabavo ob svoji 50-letnici priredila 16. marca.

April

Sheryl Lee, ameriška televizijska in filmska igralka, se je rodila 22. aprila 1967 v Augsburgu v Nemčiji. Najbolj znana je po vlogi Laure Palmer v televizijski seriji Twin Peaks.

Maj

8. maja bo nazdravljal Andrej Razinger, Jeseničan, ki je med letoma 1989 in 1998 za jugoslovansko in slovensko reprezentanco nastopil na devetih svetovnih prvenstvih, na katerih je odigral 58 tekem ter dosegel 18 golov in 20 podaj.

Nataša Bokal, naša nekdanja smučarka, ki je leta 1991 na SP v slalomu v Saalbach-Hinterglemmu za takratno Jugoslavijo osvojila srebrno kolajno, bo 9. maja stara natančno 50 let.

27. maja bo Paul Gascoigne, legenda angleškega nogometa, srečal abrahama. Zaradi slabega načina življenja (predvsem alkohola) jih kaže bolj 70 kot 50.

Noel Gallagher, ljubljenec ženskih src ter pevec bratovske pop-rock skupine iz Liverpoola Oasis, bo spomladi, natančneje 29. maja, praznoval 50 rojstni dan.

Junij

20. junija bo 50-letnica postala Nicole Kidman, odlična naravno rdečelasa avstralska igralka, ki mladost ohranja tudi s pomočjo lepotnih operacij.

24. junija bo 50. rojstnodnevno torto dobil Janez Lapajne, režiser filmov Šelestenje, Kratki stiki in Osebna prtljaga.

Julij

Pamela Anderson, Kanadčanka, prsata blondinka, reševalka iz vode ter seks simbol devetdesetih, bo v 1. julija upihnila 50 svečk.

16. julija bo pol stoletja praznoval Will Ferrell, filmski komik, producent ter scenarist.

18. julija bo 50 let praznoval gologlavi mišičnjak Vin Diesel, najbolj znan po seriji filmov z naslovom Hitri in drzni.

Matt LeBlanc bo 50 let star 25. julija. Igralec in komik je seveda najbolj znan iz izjemno priljubljene serije Prijatelji.

26. julija se bo z gospodom Abrahamom srečal angleški igralec Jason Statham, ki je zaslovel s filmom režiserja Guya Ritchieja Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki (1999).

23. julija bi moral 50 let praznovati izjemni karakterni igralec Philip Seymour Hoffman, ki je odšel mnogo prekmalu, leta 2014.

Avgust

Carrie-Anne Moss, kanadska igralka, najbolj znana iz filmov Matrica, bo 50 let praznovala 21. avgusta.

September

13. septembra se bo srečal z velikim jubilejem nekdanji olimpijski in svetovni prvak v atletiki Michael Johnson, ki je imel v lasti svetovna rekorda na 200 in 400 metrov.

Mira Sorvino bo 50 let dopolnila 28. septembra. Igralka in diplomantka univerze Harvard je študirala vzhodne vede ter tekoče govori mandarinščino.

Oktober

Toni Braxton, odlična pevka soula iz Dallasa v Teksasu, bo 7. oktobra praznovala 50 let.

28. oktobra bo Julia Roberts pri 50 še vedno zelo čedno dekle.

Vanilla Ice bo 50 let star 31. oktobra. Belopolti raper je najbolj znan po svojem hitu Ice, Ice, baby iz leta 1990.

November

Igor Evgen Bergant, televizijski voditelj, napovedovalec ter komentator bo 6. novembra star 50 let.

7. novembra bo pol stoletja na svetu nazdravil David Guetta, francoski didžej in glasbeni mojster plesnih zabav.

Nemec Boris Becker bo 50 let praznoval 22. novembra. Najmlajši wimbledonski zmagovalec vseh časov je bil zadnja leta trener Srba Novaka Djokovića, a sta se tik pred novoletnimi prazniki prijateljsko razšla.

Anna Nicole Smith, slavna Playboyeva starleta, bi bila 28. novembra stara 50 let. Tragično je umrla leta 2007.

December

13. decembra praznuje 50 let Jamie Foxx. Sijajni temnopolti igralec je najbolj znan iz Tarantinovega filma Django (2012).

Gigi D'Agostino bo pol stoletja dočakal 17. decembra. Italijanskemu didžeju in glasbenemu producentu je ime Luigino Celestino Di Agostino.

23. decembra bo 50 let stara Carla Bruni, dekle modre krvi, manekenka, pevka, igralka ter žena nekdanjega francoskega predsednika Sarkozyja. Tudi Carla je videti odlično za svoja leta.