V ljubljanskem Kinodvoru je bila premiera dokumentarnega filma Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba.

Režiserja dokumentarnega filma sta Rajko Grlić in Matjaž Ivanšin, premiere pa so se udeležili nastopajoči v filmu Milena Zupančič, Radko Polič in Dušan Jovanović ter režiser Matjaž Ivanišin s filmsko ekipo, po projekciji pa so vsi skupaj v živahnem pogovoru z gledalci delili svoje vtise ob nastajanju filma.

Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba je film o gledališki predstavi Boris, Milena, Radko in o štirih zelo znanih osebah, ki so jo ustvarile: o pisatelju in režiserju Dušanu Jovanoviću, igralki Mileni Zupančič in igralcih Radku Poliču in Borisu Cavazzi. To je zgodba o ljubezenskem trikotniku in o večplastnem ter popolnoma odkritem prepletanju javnih umetniških podob in osebnih življenj protagonistov. Film dokumentira štirimesečni proces nastajanja gledališke predstave od prve vaje do premiere in hkrati odstira osebno življenje umetnikov ter pripoveduje univerzalno zgodbo o odnosu med resničnim in izmišljenim, zgodbo o odnosu med osebnim in javnim dojemanjem umetnosti.

premiera

Dokumentarni film o nastajanju gledališke predstave Boris, Milena, Radko pripoveduje univerzalno zgodbo o odnosu med resničnim in izmišljenim, zgodbo o odnosu med osebnim in javnim dojemanjem umetnosti.