Klara je grafična oblikovalka v svojem KlarArt podjetju.

“V oblikovalskem delu uživam in oblikujem vse vrste tiskovin,” nam je zaupala ustvarjalka, ki je avgusta 2016 svoje oblikovalske sposobnosti povezala z rezanjem lesa. “Sprva so bili moja tarča 'caketopperji' in preprosti, a različni uhani. Ko je prišel december, sem se s svojimi izdelki spravila še nad božično jelko,“ nam je zaupala Klara, ki za različne priložnosti svoje sposobnosti prenese tudi na druge materiale. “Tudi na krhko jajčno lupino! Po njej s skalpelom nežno rišem podobe, vendar jih lahko najdete le enkrat na leto – na vsako veliko noč.”

Poleg nabora lesenih izdelkov – skrinjic, svečnikov, lesenih etiket na steklenicah, okvirjev – parom za poroko izdela prav posebno navdihnjena voščila ali vabila. Za klasičen okus jih izdela iz kartona, za bolj zahtevne pa tudi iz lesa ali pleksi stekla z vsemi spremljajočimi elementi – broške, okrasni elementi, spominska tabla za podpise svatov, tabla dobrodošlice … “Področje mojega ustvarjanja je široko; za nekatere izdelke se vrnem nazaj k svinčniku in papirju in jim tako dodam še bolj oseben pridih,“ je še poudarila vsestranska ustvarjalka.

Kje jo najdete?

Klara vas vabi na stojnice, spremljate jo lahko na Facebooku (facebook.com/klara.cerar.design) ali obiščete njeno spletno stran (www.klarart.com).

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: Mateja Jurkovič (Lensart – www.lensart.eu) in osebni arhiv

Liza - 16/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.