Pri založbi Učila je izšel prevod najnovejšega romana enega najbolj priljubljenih ameriških piscev in avtorja vrhunskih knjižnih uspešnic, od katerih smo si nemalokatero lahko ogledali tudi na filmskem platnu.

Nicholas Sparks se v delu Z vsakim dihom v romantičnem slogu Beležnice in Viharne noči vrača z zgodbo o naključnem srečanju, ki se prelevi v preizkusni kamen za povsem različna človeka in katerega intenzivnost preseže desetletja, celine ter celo grenkosladke posege usode.

O romanu

Hope Anderson je na razpotju. Pri šestintridesetih letih je že šest let v zvezi z ortopedskim kirurgom. Nič ne kaže na poroko in pred kratkim so njenemu očetu odkrili nevarno bolezen, zato sklene, da bo teden v družinski koči na Sunset Beachu izkoristila za pripravo koče za prodajo in razmislek o težkih odločitvah glede prihodnosti.

Tru Walls ni bil še nikoli v Severni Karolini in na Sunset Beach ga prikliče pismo moškega, ki trdi, da je njegov oče. Vodnik po safariju, ki se je rodil in odrastel v Zimbabveju, upa, da bo razkril del skrivnosti o mladosti svoje mame in obudil spomine, ki so se ob njeni smrti izgubili. Ko se tujcema prekrižajo poti, je njuna povezanost tako napeta, kot je nerazložljiva … Toda v čarobnih dneh, ki sledijo, se morajo čustva, ki jih čutita drug do drugega, umakniti odločitvam, v katerih se družinske dolžnosti uničujoče pomerijo z osebno srečo.

Knjiga Z vsakim dihom razkriva srce parajoče obžalovanje in neminljivo upanje, raziskuje številne plati ljubezni, ki si lastijo pravico do odločanja, komu bomo najbolj zvesti, ter sprašuje: Kako dolgo lahko sanje preživijo?

O avtorju

Nicholas Sparks je z odliko diplomiral iz poslovnih financ na univerzi Notre Dame. Bil je član tekaške športne ekipe, a se je v prvem letniku poškodoval in obesil športno kariero na klin. Takrat je napisal tudi svoj prvi roman – ki pa nikoli ni bil objavljen. Je pa pri osemindvajsetih v šestih mesecih napisal Beležnico, z njo zaslovel in si priboril naslov najbolj priljubljenega pisca
romantičnih zgodb, ki se ga drži še danes. Napisal je več kot 20 romanov, vsi so bili uvrščeni na najvišja mesta lestvice uspešnic New York Timesa, prevedeni so v več kot 50 jezikov in prodani v več kot 100 milijonih izvodov.

Nicholas Sparks z ženo Catherine in s petimi otroki živi v Severni Karolini. Še vedno je navdušen športnik, vsak dan teče, dviguje uteži in trenira tekvando. Na leto prebere 125 knjig.