V Sloveniji se je prejšnji teden kar trlo princev in cesarjev s svojimi boljšimi polovicami. Najprej sta jo slavnostno primahala britanski princ Edward in njegova žena Sophie, ki sta pri nas ostala tri dni ter se navduševala nad Ljubljano in Bledom.

Grofica si je zadnji dan obiska na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča ogledala košarkarsko tekmo na vozičkih, nato pa je obiskala še Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposab­ljanje – CIRIUS Kamnik, kjer si je ogledala predstavitev terapevtskega jahanja in skupaj z varovanci centra še nastop klasične šole jahanja, ki poteka v sodelovanju s kobilarno Lipica.

Hkrati pa sta Slovenijo odkrivala japonski princ in princesa Akišino. Visoka gosta sta bila drugi dan obiska na Univerzi v Ljubljani, kjer sta se srečala s študenti japonologije. Posebno pa sta uživala med ogledom Postojnske jame in Proteusove jame z vivarijem. Princ Akišino, ljubitelj živali, je bil posebej navdušen nad predstavitvijo bogatega in raznovrstnega življenja v postojnskem podzemnem svetu.

Oba pa je s svojo lepoto navdušila Postojnska jama in obljubila sta, da se na vnovični ogled vrneta z vso družino. Ogledala sta si še čipkarsko šolo v Idriji ter idrijski mestni muzej na gradu Gewerkenegg.

Lisa - 28/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 28/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.