V dvorani Grand hotela Union bo v nedeljo, 3. decembra od 10. do 16. ure potekal dobrodelni bazar SILA-IWCL.

Tradicionalni mednarodni bazar organizirajo članice Mednarodnega združenja žensk SILA–IWCL. Dobrodelni namen letošnje 24. izdaje bo posvečen otrokom, ki trpijo zaradi avtizma ali izjemno težkih socialnih in finančnih pogojih življenja ter rabijo psihosocialno terapevtsko pomoč, pravno pomoč ali finančno podporo ob šolanju. Letošnji Bazar bo slavnostno odprla ga. Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic v Republiki Sloveniji.

Dobrodelni SILA-IWCL Bazar je v slovenski družbi že dobro znana prireditev, uveljavljena kot eden izmed največjih vsakoletnih dobrodelnih dogodkov v naši državi. Več kot tisoč obiskovalcev vsako leto prepozna dobrodelni namen in z nakupom unikatnih etno izdelkov iz različnih držav vseh celin podpre prizadevanja po pomoči najbolj potrebnim.

sila bazar

Z zbranimi sredstvi na letošnjem Bazarju so se organizatorji po dolgem prijavnem postopku in tehtni izbiri na podlagi predlaganih projektov in skupaj z veleposlaniki sodelujočih držav, odločili podpreti projekte Društva za avtistične otroke Školjka, Inštituta za avtistične in sorodne motnje, Inštituta za zaščito otrok Lunina vila in Društva Beli obroč Slovenije.

Za zveste obiskovalce članice združenja SILA-IWCL organizirajo tudi letos zanimiv sprehod po tujih deželah. Svojo kulturno raznolikost bo predstavilo 36 držav s svojimi izdelki in 16 držav s svojimi kulinaričnimi posebnostmi.

sila bazar

Obeta se zanimiv kulturni program - ne zamudite ga!

Kulturni program, ki se bo odvil na odru velike dvorane Grand Hotela Union, bo predstavil zvoke Francije (skupina Oryon), Argentine (skupina Laqueme), Portugalske (skupina Mascara), Rusije (skupina Talisman), in plese iz Ukrajne (skupina Zorecvit), Orijenta (Alja Shaar), Španije (Luna Gitana), Irske (Šola irskega plesa), idr.

Na voljo bo tudi kotiček za otroke

Ker je nedelja družinski dan, so v sodelovanju z Malo ulico pripravili tudi kotiček za otroke. Tako otroci kot odrasli bodo lahko okušali srečo v srečelovu, ki letos obeta zelo lepe nagrade.

Organizacija 24. Dobrodelnega SILA-IWCL Bazarja ne bi bila mogoča brez podpore dobrodelnih partnerjev: GRAND HOTELA UNION, FUTURE, AGS-a, EUROPLAKATA, TS Media, TAM-TAM-a, SNAGE, CEEREF-a, SINTALA, NIS-a. Za vso pomoč in donacije se zahvaljjejo tudi vsem donatorjem dogodka in predstavnikom Veleposlaništev v Sloveniji, ki sodelujejo v pripravi in izvajanju dogodka.