Težko pričakovani Avtomobilski salon je po dolgih letih v Ljubljani. Organizatorja, Gospodarsko razstavišče in Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, sta ga po 10 letih pripeljala v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano.

Na Gospodarskem razstavišču lahko do 2. aprila občudujemo parado avtomobilizma, ki s približno 400 vozili zaseda 12.000 kvadratnih metrov razstavnih površin. V kar osmih razstavnih dvoranah si na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije lahko ogledamo celotno ponudbo osebnih in lahkih gospodarskih vozil, tudi nekaj motornih koles in motociklov večine blagovnih znamk, prisotnih na domačem trgu. Med njimi so tudi novosti s pravkar zaključenega salona v Ženevi.

Kot pravi direktor Gospodarskega razstavišča, mag. Iztok Bricl: »Organizatorji smo prepričani, da si ljudje želijo videti nove avtomobile, da moramo zanje pripraviti zanimivo predstavitev, jim pokazati novosti tukaj, v Ljubljani, takoj za salonom v Ženevi. Pri tem smo se kar se da vživeli v sodobnega kupca – zakaj potrebuje salon in kaj od njega pričakuje. Seveda pa smo svoje sile močno usmerili tudi v vsebinsko in izvedbeno atraktivno obsejemsko dejavnost.«

Razstavne prostore spremlja še Tehnološki paviljon. V njem želijo obiskovalce spodbuditi, da pri nakupu novega avtomobila izberejo zase kar najbolj ustrezen model za svoj način življenja, za svojo avtomobilnost. Tam jih bodo poznavalci in strokovnjaki seznanili z vsem, kar je možno v sodobnih avtomobilih kupiti, kakšno opremo, kateri tip, kolikšno varnost, koliko udobja, katere pripomočke idr. Lahko se preizkusijo v varni vožnji na posebnem simulatorju ter se na lastni koži prepričajo, katere vozniške motnje povzroča nepazljiva vožnja, kot sta npr. uporaba mobilnika, vožnja v visokih petah idr. Izvedeli bodo več o elektromobilnosti, pa tudi o novi evropski zakonodaji, ki je pred vrati.

Razstavljavci so v svojih razstavnih salonih pripravili zanimivosti, ugodnosti, pa tudi presenečenja, ki jih bodo prvi dan, 27. marca, vse do 15. ure predstavili samo strokovni javnosti in medijem, zato bo ta dan mogoče salon obiskati šele popoldne.

logotip

Več o privlačnem utripu avtomobilizma – programu, »zeleni«, tudi cenovno prijazni dostopnosti do salona s P + R parkirišč in z avtobusi LPP pa je objavljeno na spletni strani Avtomobilskega salona: www.avtomobilski-salon.si