"Abstrakti so moja strast, ki so zagotovo več kot samo slika, so celoten dizajn in okras na steni. Nadvse uživam, ko združujem umetnost, dizajn in modo hkrati. Vse skupaj zavito v zgodbo za 'fashionable home and people“ pravi Manca, ki jo strast do ustvarjanja spremlja že vse življenje.

“Že od nekdaj ustvarjam nekaj drugačnega in posebnega. Nekaj, kar sem jaz. Vsaka slika ima svojo zgodbo in v vsaki je delček mene, moje duše. Vsaka zase govori. Ob pogledu nanje vas odnese v druge dimenzije,” nam je povedala umetnica, ki večinoma dizajn, materiale in 'vibe' združuje na platnu, po naročilu pa lahko tudi na steno, steklo ali katero koli drugo ozadje.

“Moja strast je prepletanje mehkih linij z geometrijskimi elementi,” je še povedala Manca, katere dizajni so odvisni od navdiha – so lahko moderni, minimalistični ali rustikalni. “Po vaših željah, glede na vaše stanovanje oz. prostor lahko prilagodim barve, ostrino, stil slike in velikost. Torej slika nastane personalizirano in posebej za vas in vaše stanovanje. Dom zagotovo naredimo ljudje, vendar pa je nujno, da se v njem tudi dobro počutimo. Rada se poigravam z različnimi materiali, od običajnih akrilnih barv in sprejev do lesa, zrcala, blaga, kita, peska, akrilnih plošč, raznih folij in še bi lahko naštevala … Slike se lahko poljubno kombinirajo in dopolnjujejo, ker so večdelne. Tako ste lahko kreativni pri obešanju in dekoraciji, po želji pa vam lahko tudi svetujem,“ je še dejala umetnica, ki jo žene volja in želja, da bi ustvarila nekaj novega, očem še ne vidnega, zato se je tudi odločila zajadrati v abstraktne vode.

“Tako si vsak sliko predstavlja, jemlje in vidi drugače. Kar je tudi moja želja. Pustiti svobodo umu in stopiti ven iz okvirjev v naših glavah. Se prepustiti in dojeti, da je super, če narediš stvar malo drugače, malo 'po svoje'.” Manca ima za seboj že kar nekaj samostojnih in skupinskih razstav po Sloveniji, v zadnjem času pa sodeluje tudi s tujino. Vedno bolj pa se podaja v oblikovanje, pred vrati je njena linija nakita, v 'povojih' pa tudi unikatni dodatki za dom.

Kje jo najdete?

Njene slike so na voljo za ogled in nakup v Kristalni palači (Ljubljana), za personalizirana naročila pa jo lahko kontaktirate preko Facebook strani Manccart (www.facebook.com/Manccart) ali spremljate na Instagramu (@mancca).

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv