Mesec marec je prvi pomladni mesec in tudi letos, tradicionalno, bo Pedigree® podprl zdrave pasje nasmehe. Pedigree® v sklopu aktivnosti pod imenom »Mi ščetkamo. Oni žvečijo.«, v času od 15. marca do 15. aprila 2019, lastnikom pasjih kosmatincev omogoča brezplačne preventivne preglede zob in dlesni njihovih psov pri izbranih veterinarjih.

Pedigree® v sklopu Meseca zdravega nasmeha s promocijo poudarja, da slaba ustna higiena psov pogosto pripelje do bolezni dlesni, ki se prične z nalaganjem zobnega kamna in oblog, ki pa jih je mogoče zmanjšati z rutinsko in učinkovito nego zob in dlesni ter rednimi pregledi zob in dlesni pri veterinarju, vsaj enkrat letno.

Kar 80 odstotkov psov, starejših od treh let, trpi za boleznijo dlesni, zaradi katere psi občutijo silno neugodje, a nagonsko skrivajo bolečino in morebitne težave tako ostanejo neopažene. Zato morajo lastniki psov nameniti posebno pozornost neprestanemu slabemu zadahu pasjih kosmatincev, ki je, v nasprotju s splošnim prepričanjem, pogost znak pričetka bolezni dlesni.

Bolezen dlesni prizadene tako velike kot male pse. A so majhni psi še posebej dovzetni, saj imajo namreč enako število zob kot veliki psi – skupaj 42 zob. A toliko zob v veliko manjšem gobčku vodi v izrazito gostoto in veliko večje nalaganje zobnih oblog.

Pedigree® v sklopu aktivnosti pod imenom »Mi ščetkamo. Oni žvečijo.« poudarja pomembnost dentalne nege. S promocijo predstavlja Pedigree® DentastixTM žvečilne palčke, ki s svojim trojnim delovanjem – čiščenjem težko dostopnih zob, zmanjševanjem nastajanja zobnega kamna in podporo zdravju dlesni – pomaga ohranjati zdrave tako velike kot tudi nekoliko manjše gobčke. Pedigree® DentastixTM žvečilne palčke nimajo dodanega sladkorja in vsebujejo manj kot 3 % maščobe ter so odgovorno zasnovane na način, da so del zdrave in uravnotežene prehrane. Predvsem pa so bili zasnovani iz ljubezni do psov.

S svojo edinstveno x obliko in posebno strukturo ob vsakodnevni uporabi dokazano pomaga zmanjšati nastanek zobnega kamna do 80 %.

Pedigree®, v sklopu aktivnosti podpira Meseca zdravega nasmeha s promocijo »Mi ščetkamo. Oni žvečijo.«, vabi vse lastnike pasjih kosmatincev, da od 15. marca do 15. aprila 2019, pripeljejo svojega psa na brezplačen pregled zob in dlesni. Seznam sodelujočih veterinarjev in veterinarskih ambulant, ki v času Pedigree promocije omogočajo brezplačen pregled zob in dlesni, lahko poiščete tukaj: www.meseczdraveganasmeha.si

In ne pozabite: Z rednim ščetkanjem boste pripomogli k ohranjanju zdravja zob in dlesni vašega kosmatinca. S postopnim uvajanjem ščetkanja se bo pes nanj navadil in začel v tem tudi uživati.