Žena Lorda Byrona in mama pionirke računalniškega programiranja. 17. maj 1792–16. maj 1860

Rodila se je pri Durhamu na severovzhodu Anglije kot edini otrok sira Ralpha Milbanka in njegove žene, dame z modro krvjo, Judith Milbank. Bila je zelo talentiran otrok. Poučeval jo je nekdanji profesor slovite Univerze v Cambrigeu. Učila se je klasično književnost, znanost, filozofijo in matematiko, kjer je najbolj blestela. Anne se je razvila v hladno, togo, verno ter samozavestno in vzvišeno mlado damo s strogimi moralnimi načeli.

Zato toliko bolj čudi, da je podlegla dvorjenju temačnega in moralno invalidnega, tedaj že znanega pesnika Lorda Byrona. Poročila sta se leta 1815, vendar nista dolgo zdržala skupaj, saj je Lord Byron poleg finačnih težav in alkoholizma imel še napade norosti in blaznosti. Po rojstvu hčerke Ade sta se razšla po vsega 14 mesecih zakona. Čeprav nista bila več skupaj, je bila Anne obsedena z Byronom vse do njegove smrti leta 1824. Pozneje se je posvetila socialnemu delu – zaporniškim reformam in ukinitvi suženjstva. Bila je tudi navzoča na svetovni konvenciji proti suženjstvu leta 1840 v Londonu. Anne je umrla zaradi pljučnega raka v Londonu le dan pred svojim 68. rojstnim dnem.

Zanimivosti

Lord Byron je Anne zaradi njene obsedenosti z matematiko klical princesa paralelogramov (geometrijski lik).

Njena hči Ada Lovelace je danes priznana in poznana kot prva računalniška programerka. Umrla je stara 36 let, natanko toliko kot njen oče Lord Byron, po katerem je poleg briljantnega uma podedovala tudi težko duševno bolezen.

Lord Byron velja za največjega romantičnega poeta. Imel je zelo privlačno osebnost in zunanji videz ter je slovel po svoji neobičajnosti, ekscentričnosti, kontroverznosti in bahaštvu.