Cosmopolitanke so v petek, 26. septembra, že osmič v petkah pognale čez Prešernov trg v centru Ljubljane!

V prestolnici se je sicer veliko tega dogajalo že vse od 15. ure dalje. Libero dance center z Azro Selimanović na čelu nas je naučil plesa Cosmo Happy, obiskovalce dogodka je zabaval raper Zlatko, mimoidoče so še izdatno animirali akrobati in bruhalec ognja, na desetine pogumnih deklet v stiletkah pa je bodrila celotna Cosmo ekipa in dekle z naslovnice Adrijana Brečko. Ves čas je bila na voljo tudi brezplačna manikira s salonom Studio Lepote, v NLB Bankarni na Čopovi ulici pa so si številni dali izdelati še spominsko naslovnico Cosmopolitana s svojo lastno podobo.

Najhitrejša je bila Kaja Bajda

Ciljno črto skoraj 100 m dolge improvizirane tekaške trase med Robbovim vodnjakom in Prešernovim spomenikom je v treh predtekih in nato finalnem obračunu najhitrejših preteklo več deset deklet v visokih petkah, ki so bile preverjeno najmanj 8 centimetrov visoke in zagotovo ne več kot 2 centimetra široke. Tokrat je v ciljno ravnino najhitreje pritekla tekmovalka s startno številko 5.

Najhitrejša petka leta 2014 je tako postala Kaja Bajda iz Trbovelj. Z najboljšim časom 20,06 sekund finalnega teka si je pritekla ček v vrednosti 1000 evrov.

Meritve na prijavnem mestu so pokazale, da je lastnica letošnje najvišje petke postala Saša Podkrižnik iz Radmerja na 16-centimetrskih stiletkah, v katerih je nato zares tudi tekla in za kar ji je Deichmann podaril bon za 200 €.

Tekmovalka z najboljšim stilom po mnenju Cosmo uredništva, ki je prejela bon za nakupovanje v trgovini Orsey, pa je postala Katja Marn z Vranskega s startno številko 9.

Prav vse udeleženke so prejele tudi simbolično darilce.

Sponzorji dogodka

  • Skupaj s Cosmopolitanom so za noro zabavo v velikem mestu poskrbeli Libero dance center z Azro Selimanović, raper Zlatko, akrobati in bruhalci ognja, salon Studio Lepote, NLB-jeva Bankarna, Deichman, Vitamin Well, Orsey, Malibu in seveda ekipa Radio 1.

Foto: Primož Predalič, Helena Kermelj