Prihaja pomlad in sezona porok. Že veste, kje boste dahnili usodni da?

Arboretum Volčji potok

Poroka v izjemnem okolju Arboretuma ostane v spominu za vedno. Izbirate lahko med tremi lokacijami civilnega poročnega obreda: rozarijem, francoskim vrtom in zelenico pri jezeru Otočec; v primeru slabega vremena je obred v Galeriji Janeza Boljke, v indonezijskem paviljonu ali pod arkadami pristave. Seveda je rdeča nit poroke cvetje, za katero v Arboretumu poskrbijo v res vrhunskem slogu. Seveda poskrbijo tudi za vse preostalo, saj so vam na voljo poročni šotor, najem vlaka ali golfskega avtomobilčka za mladoporočenca, darila za svate itd. (arboretum-vp.si)

Grad Tušanj

Leta 1940 zgrajen grad Tuštanj je v moravški dolini, le slabih 30 kilometrov stran od Ljubljane. Grad od leta 1990 intenzivno obnavljajo in vse bolj se kaže njegova prvotna podoba. Od leta 2003 je v gradu urejena poročna dvorana v klasicističnem slogu. Posebnost civilnega obreda je izvajanje žive glasbe – inštrumentalne in vokalne izvedbe. Na gradu se izvajajo tudi srednjeveške poroke, na voljo možnost vožnje s kočijo in fanfare lesenih rogistov. (gradtustanj.si)

Ljubljanski grad

Za pravo grajsko poroko se tudi Ljubljančanom ni treba odpeljati daleč na podeželje. V ljubljanskem gradu vas pričakujeta dve, spomladi 2014 prenovljeni poročni dvorani, ki sta že kar nekaj desetletij ena izmed najbolj priljubljenih lokacij za sklenitev zakonske zveze. Ob lični kapeli sv. Jurija iz 15. stoletja za sklenitev cerkvenega poročnega obreda in prelepih zgodovinskih dvoranah za poročno slavje ter grajski kulinariki ljubljanski grad kot na dlani ponuja vse na enem mestu. (ljubljanskigrad.si)

Grad Strmol

Grad Strmol leži na obronkih Dvorjanskega hriba v bližini Cerkelj na Gorenjskem in je eden izmed najbolj ohranjenih gradov na Slovenskem. V tančico skrivnosti odet grad spada med najlepše poročne lokacije v Sloveniji in je prava izbira za idilično poroko, odmaknjeno od vsakdanjega vrveža. Udobje nekdanjega plemiškega bivališča je kot naročeno za butične poročne obrede in nepozabna slavja do 50 gostov. (brdo.si)

Grad Bogenšperk

Beli grad, ki leži sredi zelenih gozdov blizu Litije, ponuja razkošje baročne poroke v grajski dvorani in veličastno doživetje poročnega dne pod krošnjami mogočnega lipovega drevoreda. Pari lahko izbirajo med številnimi poročnimi protokoli. Dragocene izkušnje, vrhunska kulinarična postrežba na večernem slavju v grajskem atriju ali parku bodo zagotovilo za nepozaben spomin na izjemno grajsko doživetje poročnega dne. Na voljo za poroko je tudi grajska kapela, bogata je izbira različnih glasbenih spremljav. (bogensperk.si)

Grad Otočec

Romantičen grajski ambient in veličastna naravna kulisa ob reki Krki vam ponujata popolno kuliso za sanjsko poroko. Izbirate lahko med poroko v viteškem salonu in obredom na prostem, v čudovitem grajskem parku. Ker pa vam ponujajo tudi nešteto dodatnih storitev (različna glasbena spremljava, spust balonov, vožnja s kočijo …), si lahko svoj sanjski dan ukrojite povsem po svoji meri.

Vila Bled

Bled je ena od najbolj priljubljenih lokacij za poročni dan. Vila Bled ponuja pravo poročno pravljico ob jezeru, a v mirnem okolju in z osupljivim pogledom na prelepo okolico. Za prizorišče civilnega obreda izberite park ali paviljon Belvedere, cerkveni obred pa vam pripravijo na blejskem otoku, kamor vas bodo z zasebnega pomola Vile Bled prepeljale znamenite blejske pletne. S svečanim ambientom, vrhunsko kulinariko in odlično postrežbo vam v vili, kjer lahko seveda tudi prespite, pričarajo pravo poročno pravljico. (brdo.si)

Vila Podvin

Vilo Podvin boste našli na posestvu gradu Podvin iz 14. stoletja, v neposredni bližini Radovljice. Poroko vam pripravijo na čudovitem vrtu in jo po želji spremenijo v veličasten in eleganten piknik na prostem, izbrane jedi z žara pa vam njihovi kulinarični mojstri pripravljajo kar pred gosti. Seveda se lahko odločite tudi za klasično poroko s poročnim menijem ali si svoj posebni dan zrežirate po lastnih željah. V vili Podvin vam bodo prisluhnili in skupaj z vami poiskali pravo vsebinsko in cenovno rešitev. (vilapodvin.si)

Podvodna poroka v Piranu

Zakaj pa ne? V krogu prijateljev in sorodnikov se potopita na globino nekaj metrov v pravljični podvodni svet, kjer si pod taktirko 'matičarja' Pozejdona zmehurčkata usodni DA in na prav poseben način zaznamujeta začetek skupne življenjske pot. Ni nujno, da sta potapljača. Zadostuje že nekajurna priprava in že sta pod vodo pred matičarjem Pozejdonom. Po končanem simboličnem podvodnem obredu, ki traja približno 15 minut, sledi civilna poroka na kopnem pred matičarko in pooblaščencem. Seveda vam uredijo tudi pogostitev, ki se po želji lahko odvija na ladji, podvodnega fotografa, poročno torto, cvetje in vse druge pomembne podrobnosti. (sub-net.si)

Kmetija Dobrovc

Turistična kmetija Dobrovc je v osrčju Zgornje Savinjske doline v neposredni bližini Rečice ob Savinji. Na kmetiji, ki se ponaša z vrhunsko kulinariko, vam bodo pripravili izbrane poročne menije, ki jih sestavlja pet hodov, spomladi in poleti pa za vas postavijo čudovit poročni šotor, ki sprejme kar 150 svatov. Ker je njihova poroka all inclusive, pomeni, da poleg vrhunskega menija poskrbijo tudi za dekoracijo, glasbo itd. (kmetija.dobrovc.com)

Rimske terme

Rimske terme, ki so slabih 20 km južno od Celja, vam ponujajo tri različne ambiente, v katerih lahko doživite svojo poročno zgodbo. Ponašajo se z vrhunsko kulinariko, poročni meni pa bodo njihovi kulinarični mojstri oblikovali skupaj z vami in vašimi željami. Seveda poskrbijo tudi za vse dodatne storitve, od nastanitve svatov pa do glasbe, dekoracije, fotografij in še in še. Klasična in elegantna poroka, brez nepotrebne bahavosti in pretiravanja. (rimske-terme.si)

Terme Dobrna

Čudovita narava v srcu Zdraviliškega parka, skozi katerega vodi kratka, a slikovita pot do cerkve Marijinega vnebovzetja, ponuja čaroben ambient za civilni obred, lahko pa se odločite tudi za nekoliko bolj intimno vzdušje poročne dvorane v Vili Higiea. Vrhunsko izobraženo osebje njihovega Lepotno-masažnega centra in Salona za nego las La Vita Spa & Beauty bo poskrbelo, da boste na svoj posebni dan videti kot iz pravljice. Postregli vam bodo s polnočno torto, do 120 gostov pa se bo lahko v prekrasni Zdraviliški dvorani zabavalo do jutranjih ur. Seveda lahko prenočite tudi v njihovih hotelih. (terme-dobrna.si)

Vinski hram Brenholc

Na najvišji točki prelepih vinskih gričev Prlekije, v senci vinske trte, vas pričakuje Vinski hram Brenholc. V prostorih restavracije, ki skupno sprejme 300 gostov, za vas pripravijo nepozabno poročno slavje, medtem ko lahko na terasi pogostijo do 200 gostov, ki bodo uživali ob skrbno izbranih kulinaričnih dobrotah in vrhunski kapljici. V znak hvaležnosti mladoporočencema za darilo poklanjajo prenočitev z zajtrkom v njihovi najrazkošnejši sobi. (brenholc.com)

Kmetija Tonin

V osrčju slovenske Istre, v majhni vasici Puče, je med oljkami in vrtovi Turistična kmetija Tonin. Ko se zapeljete skozi Puče, boste opazili cerkvico svete Karmelske Matere božje, ki je bila restavrirana leta 1715 in je idealna za cerkveni poročni obred. Civilni obred vama pripravijo na kmetiji Tonin, kjer svatje lahko uživajo na idilični terasi z razgledom na bližnje in daljne vasi. Postregli vam bodo s tipičnimi domačimi specialitetami in seveda z odlično hišno malvazijo ali refoškom. (kmetija-tonin.com)

Lipica

Beli lipicanci, romantična vožnja s kočijo po najlepših drevoredih in prijeten sprehod do najstarejšega hleva – Velbance. Vse to so nepozabni prizori, ki dajo poročnemu obredu na posestvu Kobilarne Lipica prav poseben romantičen čar. Večni da si lahko zaobljubita na grajskih vrtovih pred mogočno Graščino ali na cvetočih zelenih travnikih v senci mogočnih hrastov. Kot uradna poročna lokacija vaju v Lipici pričakuje Kraška hiša, nedaleč od nje pa razvajanje v hotelu Maestoso.

Brdo pri Kranju

Poročite se na kraju večstoletne zgodovine, ki so ga za svoje bivanje izbrali kralji in predsedniki. Navdihujoča naravna lepota, edinstven ambient in brezhibnost storitev so razlog, da je Posestvo Brdo ena od najbolj priljubljenih poročnih lokacij v Sloveniji. Pri pripravi poroke na Brdu namreč sodeluje uigrana profesionalna ekipa, ki poskrbi za vse podrobnosti. Na Posestvu Brdo lahko poteka celoten poročni dan, od sprejema, civilnega obreda, do poročnega slavja in zaključka s prenočitvijo v Hotelu Brdo.

Besedilo: Mateja Čelan // Foto: arhiv lokacij

Liza - 10/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.