7 motivacijskih trikov, ki vas bodo potegnili iz slepe ulice.

Preizkusite sedem preprostih načinov, da boste našli navdih in se premaknili iz slepe ulice. Prelaganje obveznosti iz dneva v dan lahko sčasoma privede do kopičenja nedokončanih nalog, ki nas potem obremenjujejo in ustvarjajo občutek, da se ne bomo mogli spopasti z njimi.

Če želite najti motivacijo za rešitev težave, potrebujete samo malo organizacije in samodiscipline, s pomočjo naslednjih nasvetov pa se boste lažje premaknili z mrtve točke.

Predstavljajte si uspeh

Predstavljajte si, da ste določeno nalogo uspešno opravili. Preživite pet minut zaprtih oči, predstavljajte si, kako se počutite, kakšen bo rezultat in kako odlično je proces potekel.
Možgani ne morejo razlikovati med dobro zasnovanimi mislimi in realnostjo, tako da bodo vaši možgani na neki ravni mislili, da ste nalogo že uspešno opravili, kar celotni proces olajša (čeprav naloga za zdaj še ni opravljena). Predstavljajte si pozitiven izhod, ki vas bo navdušil in navdihnil, da naredite prvi korak na poti k uspešnemu opravljanju naloge.

Načrtujte vnaprej

Naredite seznam prednostnih nalog ali najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti. Osredotočite se na najpomembnejše stvari vsak dan tako, da sestavite seznam s petimi obveznostmi za vsak dan in jih nato dajte na seznam.

Pretentajte se

Če določite lažne roke na koledarju, lahko bolj umirjeno začnete neko nalogo veliko prej, kot je treba. Ob lažnih in pravih rokih se je težje izogniti obveznostim.

Naj vas navdihnejo drugi ljudje

Poiščite navdih za trenutke, ko imate občutek, da vam primanjkuje moči za nadaljevanje. Naj vas recimo navdihnejo močne ženske, ki so dosegle velike stvari, berite navdihujoče citate navdihujočih močnih žensk ali pa si oglejte intervju z osebo, ki jo občudujete. Če ste začeli izgubljati motivacijo, vas to lahko vrne na pravo pot.

 Izogibajte se stvarem, ki vam odvračajo pozornost

Izklopite stvari, ki vam odvračajo pozornost: telefon, e-pošta, družabna omrežja, tako da se osredotočite na nalogo, s katero se ukvarjate. Možgani hitreje opravljajo nalogo, če hkrati ne poskušate opravljati več stvari. 

Nehajte čakati

Nehajte čakati na pravi trenutek ali popolno priložnost. Verjetno ne boste mogli takoj opraviti celotne naloge, zato si vzemite 15 minut, da naredite eno stvar, ki je del večjega projekta. Bolje to, kot da čakate, dokler vam zmanjka časa za dokončanje celotne naloge. Vsak dan naredite majhen korak, ki vas bo vodil do večjega cilja.

Izberite si nagrado

Vsi radi pričakujemo nekaj prijetnega, zato se spodbujajte z nagrado po uspešno opravljeni nalogi: masažo, večerjo s prijatelji, z večerom, posvečenim gledanju najljubše nanizanke, ali uro joge … Če si predstavljamo, da nas na koncu predora, polnega obveznosti, čaka nagrada, nam to olajša pot do želenega cilja in dokončanja določeno nalogo.

Da pa bi lažje uspešno opravili vse naloge, pustite za sabo tudi kakšne slabe navade, vsaj nekatere. Uspeh je samo motivacija, ki vas bo spodbudila, da ustvarite najboljšo različico sebe.
Nekatere naše navade so pogosto ovira do uspešno opravljene naloge, kar nas spotika na poti do doseganja cilja. Vendar nič ni nemogoče! Dovolj je spremeniti nekatere navade, jih spremeniti in odpreti novo poglavje v življenju.

Ne skrbite, kaj si mislijo drugi ljudje

Seveda se bomo o nekaterih pomembnih odločitvah posvetovali s svojimi najbližjimi, sorodniki, partnerji, prijatelji … Vendar ne bi smeli pustiti nikomur, da vpliva na vašo končno odločitev. Morate poslušati svojo intuicijo, ker je to edina smernica za uspeh.

Opravljate delo, ki vam ni všeč

Ni enostavno zapustiti službe, ki vam omogoča varno življenje, ni pa tudi dobro, da opravljate delo, ki vas ne izpolnjuje. Včasih je res treba tvegati, ker ko opravljate delo, ki vam ni všeč, nimate želje po napredku in ne razvijate svoje ustvarjalnosti, čeprav je zelo pomembno, da svoj potencial realizirate. Možnosti za nov začetek so povsod okoli vas, le sprostite se in uresničite svoje sanje.

Ne verjamete vase

Če ne verjamete vase, ne morete doseči svojih ciljev. Morate vsak dan resnično verjeti vase, se izboljševati in izpopolnjevati. Uspeh je samo motivacija, ki vas bo spodbudila, da ustvarite najboljšo različico sebe.

Fotografiji: Shutterstock