Nina si je dolgo želela šivati, in čeprav ni vedela, zakaj in kako bi ji to znanje lahko koristilo, jo je neka nevidna sila gnala pred šivalni stroj.

Na šiviljski tečaj ji je uspelo iti med prvo nosečnostjo, udeležila pa se ga je v Novem mestu. V trebuhu je čutila prijetno ščemenje, znanje, ki ga je osvojila na prvi delavnici, pa ji ni dalo spati. “Bila sem vznemirjena, neprestano sem razmišljala o vsem, česar sem se ta dan naučila,” je dejala Nina, ki je komaj čakala vsak naslednji obisk in z največjim veseljem srkala novo šiviljsko znanje. A vsega skupaj je tečaj obsegal le tri obiske, dovolj, da se je naučila osnov in odkrila svojo največjo strast.

Na začetku se je posvetila šivanju enostavnih izdelkov za svojo nerojeno hčerko, ko se je Zoja rodila, pa ji je sešila še prve hlačke. In tako je počasi začela raziskovati, preizkušala je nove šive, delala napake in uresničevala ideje ter jih do danes nadgradila. “Najraje šivam za otroke, zadnje čase pa sem na pobudo svojih strank začela ustvarjati tudi za odrasle. Moram reči, da sem navdušena predvsem zato, ker tako tudi sama pridem do novih kosov oblačil,“ nam je zaupala z žarom v očeh in pojasnila, da ustvarja predvsem iz bombažnega džersija.

“Pri svojih izdelkih dam velik poudarek tudi na udobnost in skrbim, da so materiali skrbno izbrani in kakovostni. Vsi materiali, ki jih uporabljam, imajo pridobljen certifikat Oeko-Tex® Standard 100, kar pomeni, da izdelek ne vsebuje nevarnih snovi in je zato prijazen ljudem in okolju,“ je še povedala ustvarjalka, ki je svojo strast spremenila v posel, od vsega začetka pa jo pri ustvarjanju sanjskega posla podpira tudi mož Jože, ki je v teh letih postal tudi pomemben člen v Nitkini delavnici.

Kje jo najdete?

Izdelki Nitka so na voljo le v spletni trgovini www.ilovenitka.com, lahko jih vidite in spremljate tudi na Facebook strani Nitka in Instagram profilu ilovenitka.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv