Nina se je zaradi zdravstvenih težav znašla na daljši bolniški.

“To me je privedlo do tega, da sem na Pinterestu našla mandale, narejene s tehniko odtisov akrilne barve na platno (angleško pointillism technique), kar mi je bilo tako všeč, da sem še sama preizkusila v ustvarjanju izdelkov v tej tehniki,“ nam je zaupala ustvarjalka, ki niti ni vedela, da jo umetniško ustvarjanje tako izpopolnjuje. “

ustvarjalka nina

Našla sem svojo ustvarjalno žilico, za katero niti nisem vedela, da jo imam. Pri delu mandal zelo uživam, saj se povežem s svojo intuicijo in 'začutim', katere barve izbrati in kako jih uporabiti skupaj. Prav tako pa usmerim misli stran od bolečin in strahov glede svoje prihodnosti, kar je na neki način tudi moja terapija,“ je še povedala Nina, ki pri delu uporablja akrilne barve, platna različnih velikosti in palčke različnih okroglin, s katerimi odtisne barve. “Na koncu jih okrasim še s kristalčki Swarovski, če se mi zdi, da se podajo na izbran dizajn,“ smo še izvedeli od ustvarjalke mandal, ki jih večinoma ustvarja po naročilu.

Kje jo najdete?
Nina mandale prodaja v spletni trgovini Etsy (www.etsy.com/your/shops/DotMandalasByNina), njena do zdaj ustvarjena dela pa si lahko ogledate na Facebook strani Dot Mandalas by Nina (www.facebook.com/HandCraftedDotMandalas).

Fotografije: Amadeja Knez, osebni arhiv