S pomočjo Electroluxa in Telemacha smo dva dni gostili enega najbolj vročih imen.

Na Kongresnem trgu se je prejšnjo soboto zbrala množica ljudi, kot da bi pričakovali kakšnega olimpijskega zmagovalca ali vsaj kakšno svežo pop zvezdo. Vendar ne! Točno opoldne je na oder stopil mož v belem, z belimi lasmi in modrimi očali – nizozemski kuhar Rudolph van Veen. In množica je zavreščala. Rudolph je tako osvojil in očaral Slovenijo, da je bil še sam presenečen nad svojo priljubljenostjo.

Priljubljeni nizozemski kuhar Rudolph van Veen, poznan po kulinaričnih oddajah na programu 24Kitchen, se je dva dni mudil v Sloveniji. V petek je v Kristalni palači v BTC-ju kuhal za povabljene goste in medijske predstavnike, kjer je navdušil s pripravo havajskih zvitkov z rakci, rižem, morsko travo in mangom, nato pa za vse navzoče skuhal šampanjsko rižoto in razkril skrivnosti dobrih mini tortic, imenovanih cup cakes. Odlično mu je asistirala voditeljica Anja Križnik Tomažin, pri kuhi pa so mu z velikim veseljem pomagali tudi nekateri znani Slovenci: v prvi vrsti sta bila njegova največja oboževalca Alenka Godec in Filip Flisar.

V soboto je zadišalo po Rudolphovih jedeh na Telemachovem dogodku v središču prestolnice. Na Kongresnem trgu se je že uro pred dogodkom začela zbirati množica, ki je kuharskega zvezdnika točno opoldne pozdravila z bučnim aplavzom. Tudi tokrat mu je asistirala voditeljica Anja Križnik Tomažin, pri kuhi pa so mu pomagale tri srečnice, ki jih je Rudolph sam izbral na predhodnem natečaju na socialnem medmrežju Facebook – 24Kitchen Slovenija.

V središču Ljubljane je pripravil princeske s sirom, piščančji zavitek presenečenja s solato iz testenin in čokoladne rezine z oreščki. Množica, ki je dodobra napolnila Kongresni trg, je bila navdušena! Ne le nad kuharskimi mojstrovinami simpatičnega Nizozemca, temveč tudi nad njegovo prijaznostjo in odprtostjo. Še dolgo po končanem kuhanju se je rokoval z ljudmi, fotografiral, kramljal in delil avtograme.