Prek Novih branj se z bralnimi uprizoritvami predstavljajo ali na novo prebirajo vrste domačih besedil. Javno branje bo tako tudi svojevrsten preizkus besedil, ki bi jih v prihodnjih sezonah radi uvrstili na redni program.

Prek Novih branj se z bralnimi uprizoritvami predstavljajo ali na novo prebirajo vrste domačih besedil. Javno branje bo tako tudi svojevrsten preizkus besedil, ki bi jih v prihodnjih sezonah radi uvrstili na redni program.  Vsako sredo v novembru in prvo v decembru, ob 20. uri, bodo v Mali drami premiere, ob četrtkih pa reprize in po njih še pogovori o branjih in interpretacijah besedil v Drama Kavarni.

Nova branja združujejo bralne uprizoritve  petih novih dramskih besedil: 

  • Možè, arhivist  avtorja Kristijana Mucka v režiji Jake Andreja Vojevca in s člani igralskega ansambla: Bojanom Emeršičem, Majo Sever, Klemnom Janežičem in Sašo Mihelčič.
  • Panj avtorice Tjaše Mislej v režiji Eve Nine Lampič, s člani ansambla Drame Petro Govc, Ivo Babić, Jurijem Zrncem, Barbaro Žefran, Urošem Fürstom, Markom Okornom, Klemnom Janežičem, Tino Vrbnjak in Sašo Tabakovićem.
  • Tarzan avtorja rokgre, v režiji Daniela Daya Škufce, s člani igralskega ansambla Drame  Aljažem Jovanovićem, Nino Valič in Igorjem Samoborjem.
  • Vice avtorja Franja Frančiča, v režiji Renate Vidić in s člani igralskega ansambla Drame  Bojanom Emeršičem, Jernejem Šugmanom, Katjo Levstik, Vanjo Plut, Markom Mandićem, Igorjem Samoborjem, Markom Okornom, Veroniko Drolc, Nino Ivanišin in Majo Sever.
  • Kongres avtorja Primoža Kozaka, v režiji Jaše Kocelija, s člani igralskega ansambla Drame Markom Okornom, Bojanom Emeršičem, Jernejem Šugmanom, Natašo Barbaro Gračner, Sašo Tabakovićem, Urošem Fürstom, Jurijem Zrncem, Aljažem Jovanovićem, Petro Govc in Ivo Babić.

Več o predstavah za slepe in slabovidne v SNG Drama Ljubljana na: www.drama.si/spored