V začetku maja se je v modni prestolnici Milano spektakularno odprla svetovna razstava Expo 2015, ki bo trajala kar šest mesecev, vse tja do konca oktobra. Na njej se predstavlja več kot 144 držav, ki so s svojimi razstavnimi ter dodelanimi paviljoni vsaka po svoje prava paša za oči.

Tema tokratne svetovne razstave je hrana in poteka pod sloganom 'Feeding the Planet, Energy for Life' oz. Hrana za planet, energija za življenje'. Glavne vsebine bodo sol, čebele, termalne in mineralne vode, zdrav in aktiven življenjski slog ter zelene tehnologije.

Prva od desetih slovenskih regij, ki se bodo vse tja do oktobra predstavile na razstavi EXPO, je bila regija Istra & Kras, ki je v vseh pogledih navdušila nepregledno množico obiskovalcev z vsega sveta, s pestrim kulturno-turistično ter kulinarično bogatim programom.

Svetovna razstava EXPO Milano 2015 velja za turistično destinacijo, ki jo bo v šestih mesecih obiskalo milijonsko 'morje' obiskovalcev z vsega sveta.

Arhitekturne mojstrovine

expo-milano 2015

Razstava EXPO se prireja vsakih pet let že od sredine 19. stoletja in traja pol leta. EXPO je namenjen predstavitvi dosežkov človeštva svetovni javnosti. Slovenija se tudi letos predstavlja s samostojnim paviljonom, velikim približno 800 m2 (slovenski paviljon je narejen iz naravnih materialov, pretežno iz lesa in stekla), in sicer s svojo znamko in sporočilom 'I feel Slovenia', pod uveljavljenim sloganom 'I feel Slovenia. Green. Active. Healthy'.

Celotno slovensko zemljišče je veliko 1.910 m2. Skupni prostor EXPA na obrobju Milana se razteza na več kot milijon kvadratnih metrih; paviljonske konstrukcije, ki so lahko velike od petsto do pet tisoč kvadratnih metrov, pa zavzemajo le del te ogromne površine.

Lisa - 21/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 21/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.