Dškatla je družinska škatla, ki izhaja na tri mesece.

In vsebuje sedem vrečic z idejami za ustvarjanje, družabno igro, kuhanje, vrtnarjenje, branje in načrt družinskega izleta z ugodnostmi, zadnja vrečka pa je namenjena staršem za krepitev partnerskega odnosa.

"Družinska škatla oziroma krajše Dškatla je nastala, ko sem izgubila zaposlitev po porodniškem dopustu in se začela vključevati v številne podjetniške delavnice. Sprva je bila le ideja, ki je pred letom dni prepričala komisijo v šoli podjetništva z družbenim učinkom in zmagala. V letu dni smo jo, jaz in moji trije fantje, mož, 5-letnik in 3-letnik, testirali, vključevali nove aktivnosti in jo razvili do te mere, da je na voljo družinam v Sloveniji," nam je povedala avtorica Mateja Dobovšek in dodala, da je to družinski projekt, v katerem vsi uživajo.

"Pri kreiranju Dškatle se osredotočamo na naravne materiale, kolikor je le mogoče, in možnost reciklaže priložene vsebine. Z raznovrstnimi aktivnostmi se trudimo spodbujati tradicionalne vrednote. Osredotočamo se tudi na slovensko kulturno dediščino, saj izleti potekajo po Sloveniji, kjer družina odkriva in spoznava lepe kotičke naše domovine. Pri vsem tem pa skrbimo, da se pri aktivnostih spodbuja tudi otrokovo samostojnost."

Več na: www.facebook.com/dskatla.

Dškatla - družinska škatla

Lisa - 51/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 51/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.