Boštjan Gorenc – Pižama, priljubljen in cenjen slovenski mladinski pisatelj, je za vas pripravil nekaj prav posebnega. Vabi vas, da mu pomagate napisati dve pravljici! Takšni, da se ju bodo vaši malčki pred spanjem še posebej veselili.

Pomagate mu lahko preprosto - za svojega junaka ali pravljični zaplet glasujte na FB strani Spar Slovenija. Časa imate do 17. januarja 2019.

Recept za miren spanec: mleko, pižama in pravljica

Pižama je mojster pisanja čudovitih pravljic, ki jih naši otroci obožujejo. A tudi takšni pisatelji včasih potrebujejo dober nasvet. Zato se je Pižama na vse uporabnike FB strani Spar Slovenija obrnil s prošnjo, naj mu pomagajo pri odločitvi. Katero glavno junakinjo naj izbere? In kakšen naj bo zaplet, da bodo naši najmlajši pravljico poslušali zares navdušeno in zbrano, po njej pa utonili v miren spanec? Povejte mu svoje mnenje in glasujte!

Z glasovanjem do lepe nagrade

S sodelovanjem boste postali del nepozabne zgodbe, morda pa se vam še dodatno nasmehne sreča. Pižama bo med vsemi, ki mu boste pomagali pri odločitvi, izbral nekaj srečnežev in jih obdaril z nagradami. Zato nikar ne odlašajte – časa za glasovanje imate do 17. januarja 2019.

Donacija šolskim knjižnicam

V Sparu verjamejo, da se bralna kultura pri mladih lahko izboljša, če bomo za to poskrbeli dovolj zgodaj. In novi pravljici, napisani po vašem okusu, sta izvrsten začetek. Da bo branje pri mladih priljubljeno še naprej, bo Pižama skupaj s Sparom predal donacijo izbranim slovenskim šolskim knjižnicam.

Akcija Pižama & mleko na izviren način skrbi za otroško domišljijo in izboljšanje bralne kulture pri nas. Pridružite se ji tudi vi!