Izbran Produkt leta - svetovna nagrada za odličnost izdelkov, že v začetku leta 2019 prinaša številne novosti in inovacije: v hipermarketu Šiška bo v sodelovanju z Mercatorjem organizirana ekskluzivna in prva degustacija izdelkov, v okviru katere bodo lahko kupci centra za letošnjo nagrado Izbran Produkt leta 2019 preizkusili izdelke nominirane v 24 kategorijah od skupno 35.

Prvih 100 kupcev nominiranih izdelkov bo lahko brezplačno odneslo domov na preizkušnjo izdelke in jih po uporabi ocenilo. Vse informacije bodo na voljo na promocijskem pultu v Mercator centru Šiška. Gre za vrsto izdelkov v različnih kategorijah kot so mesni izdelki, jogurti, sokovi in mnogi drugi.

Z nakupom enega izdelka bodo kupci drugega dobili popolnoma brezplačno v zameno, da se odzovejo na kratko raziskavo prek spleta in izrazijo svoje mnenje o izdelku. Njihova ocena izdelkov, ki jih bodo preizkusili, bo vključena v končno oceno raziskave in bo pripomogla določiti zmagovalca v posamični kategoriji. Za vse, ki jih to zanima, bo testiranje izdelkov potekalo v četrtek in petek, 10. in 11. januarja.

To je le ena od serij novosti, ki jih je na sceno prinesel Izbran Produkt leta v letu 2019. Koncept, ki s pregledno in neodvisno javnomnenjsko raziskavo agencije AC Nielsen že sedem let v Sloveniji, v svetu pa več kot 30, izpostavlja samega potrošnika in njegovo zadovoljstvo z izdelki in storitvami, ki jih vsakodnevno uporabljamo ter tako nudi prvovrstni nakupni nasvet med novostmi drugim kupcem, ter potrditev in nagrado inovativnim proizvajalcem. Poudariti je treba, da bo letošnji izbor vključeval največje število slovenskih proizvajalcev do sedaj, predvsem tistih s področja mlečnih izdelkov in suhomesnatih izdelkov, ki so prepoznali pomen in kakovost celotnega projekta.

Letošnje leto je za kupce in Izbran Produkt leta posebno tudi v tem, da se Izbran Produkt leta širi tudi na druge sektorje široke potrošnje, kot so izdelki za dom, vrt in mojstre.

Zmagovalci bodo sicer znani 11. februarja 2019.

Več o samem konceptu lahko preberete na www.produktleta.si