Renata je svojo 'ustvarjalnost' spoznavala skozi igro s svojim sinom pred petimi leti.

“Polimerna glina je material, s katerim sem začela svojo pot in se vedno znova rada vračam k njemu. Kot vsak ustvarjalec samouk sem tudi sama imela priložnost spremljati svoj potencial skozi čas. Nikoli se nisem ustavila na 'točki udobnosti' in si rekla, da je to pač to. Želela sem več. Boljše. Enostavnejše.

Verjetno je pri vseh samoukih najtežje obvladati enostavnost procesa izdelave nekega izdelka. Ker nimaš temeljev, na katerih bi lahko gradil. Mogoče je ravno to odkrivanje, polno novih načinov za izdelavo istega izdelka, čar mojega ustvarjanja,” nam je povedala Renata, ki je pred tremi leti svoj konjiček spremenila v posel.

“Izdelujem figure vseh oblik in velikosti, predvsem iz sladkorne mase, ki 'končajo' na poročnih ali rojstno dnevnih tortah. Veliko mojih izdelkov nastaja po naročilu z željo, da se ohranijo še dolgo po tem, ko opravijo svoje 'poslanstvo' na torti,” nam je še zaupala ustvarjalke, ki svoje znanje rada deli tudi s tistimi, ki se želijo naučiti modeliranja.

“Moji najboljši in najzvestejši učenci so otroci. Svoje znanje delim tudi z odraslimi, vendar pa me delo z otroki res veseli. Leska njihovih zadovoljnih oči se ne da opisati z besedami, ko pokažejo staršem svoje izdelke,” je povedala Renata, ki se pri ustvarjanju ne omejuje. “Verjamem, da imam še kar nekaj manevrskega prostora na svojem ustvarjalnem področju. Tudi pri odkrivanju novih materialov.

Skozi čas sem spoznala, da je sposobnost ustvarjanja proces, ki živi in raste skupaj s tistim, ki ga neguje, spodbuja in deli z drugimi.“

Kje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na Facebook strani Renata figurice za torte.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv

Liza - 22/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.