Sanja Rehar je vsestranska umetnica, ki ustvarja pod imenom Sunchi Artwork.

Kot pravi, je njeno umetniško ime izpeljanka iz ljubkovalnega imena Sanči. 'Sun' kot simbol sonca predstavlja sončno, jasno, pozitivno, močno energijo ter 'či' (chi), ki v transcendentalnem svetu predstavlja univerzalno energijo in je prisotna v vsakem delcu našega stvarstva. “Obe komponenti v imenu me orisujeta tudi v vsakdanjem življenju in poudarjata energijo, s katero ustvarjam svoje mandale,” je povedala ustvarjalka, ki kreativno energijo izraža že od malega, zadnja štiri leta pa se intenzivneje ukvarja z risanjem mandal na različna platna.

Sanja nam je razložila, da se je risanja mandal lotila iz radovednosti in želje po novi obliki kreativnosti, a so nepričakovano v njej pustile globlji pečat, saj jo je risanje mandal povsem prevzelo. Ker je Sanja vsestranska, se pri risanju mandal ni omejila le na platna, ampak jih zdaj riše tudi na skodelice in najrazličnejše izdelke, z veseljem pa se je preizkusila tudi v risanju mandal na zidove in začela ustvarjati velikanske stenske poslikave. Vsak izdelek z narisano mandalo v stanovanju pusti poseben pridih in energijsko napolni prostor.

“Večja je slika s poslikavo mandale, več harmonije, miru in lepih energij vibrira v prostor,“ je prepričana Sanja, ki je ob risanju mandal skozi procese osebne rasti ugotovila, da lahko v risanju mandal najdete čisto meditacijo, kjer se ob ustvarjanju aktivira povezovanje nas samih s tisto pravo esenco naše duše. “Gre za odkrivanje pravega sebe in vračanje v zavedanje, kdo v resnici smo. Ob mandali se že s pogledom nanjo lahko umirimo in ustavimo destruktivne misli,” je povedala Sanja. Zaradi poglabljanja v svet mandal je odkrila tudi pomen svete geometrije, ki se izraža v mandalah in nas na nezavednem nivoju zelo privlači, saj je vse stvarstvo, vključno z nami, ustvarjeno na podlagi svete geometrije. Zaradi lastnih izkušenj in znanja, ki ga je pridobila, je začela prirejati tudi delavnice risanja mandal. “Risanje mandal vzbuja v nas mir, odpravlja stres, ustvarja pot v naše globine, vrača nas v naš steber, naše bistvo in vzbuja jasne misli,“ je poudarila Sanja in dodala, da predhodno znanje risanja ni potrebno.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Fotografije: osebni arhiv in Ajda Zorko za Fotkam.si