Pri založbi Učila je izšel roman pisateljice Dolores Redondo z naslovom "Vse ti bom dal."

Ko romanopisec Manuel Ortigosa izve, da je njegov mož Álvaro umrl v prometni nesreči, je pretresen in popolnoma strt. Ne zadnjič. Odpravi se v Galicijo, kajti tam je umrl njegov mož. Tam so primer označili za tragično nesrečo in ga hitro zaključili. Tam je Álvaro skrival svoje skrivnosti. Moški, s katerim je bil Manuel poročen petnajst let, ni bil tako skromen in nevsiljiv, kot se je zdel.

Álvarova sled ga pripelje do ene najvplivnejših in skrivnostnih španskih družin. Za zidovi njihovega posestva je Manuel zgolj nedobrodošel in nevaren vsiljivec. Potem najde zaveznika: trmastega in sumničavega policista in Álvarovega starega prijatelja – in spovednika – iz semenišča. Skupaj pobirajo drobce Álvarove preteklosti, njegovega dvojnega življenja in njegove skrivnostne smrti. Manuel v senci plemstva in privilegijev razkrinka mrežo pokvarjenosti in prevar, ki bi utegnile biti zanj enako usodne kot za moškega, ki ga je ljubil.

O avtorici

Dolores Redondo je študirala pravo in kuharstvo, preden je napisala trilogijo Batzán, uspešno serijo kriminalk, postavljeno v baskovske Pireneje, ki so jo prodali v več kot 1,5 milijona izvodih, prevedli v več kot petintrideset jezikov in po njej posneli priljubljeno filmsko serijo. Dvakrat je bila nominirana za nagrado CWA International Dagger, bila je finalistka pri natečaju Grand Prix des Lectrices de Elle in leta 2016 prejemnica nagrade premio planeta – ene najprestižnejših španskih književnih nagrad – za triler Vse to ti bom dal.

Knjigo, ki je tudi lepo darilo za prihajajoče praznike, lahko naročite tukaj: